Taskforce D&I publiceert whitepapers

Om het belang van gelijke beloning en een eerlijke man-vrouwverhouding in de top te blijven benadrukken, publiceren we twee whitepapers over deze onderwerpen. We geven hierin praktische tips en handvatten om hiermee aan de slag te gaan binnen jouw organisatie.

‘Mind the gap, zo verklein je de loonkloof in jouw bedrijf’

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen. En dat terwijl het werk dat ze doen vaak vergelijkbaar is. Dat moet anders. Vanaf dit jaar komt er een wettelijk maximum op deze loonkloof: de Pay Transparency Directive. Deze directive verplicht Europese bedrijven om transparant te zijn over hun loonkloof. Is de kloof te groot, dan moet je daar als bedrijf iets aan doen. Zo streeft de European Council naar gelijke lonen voor werk van gelijke waarde.

Benieuwd hoe de wet precies werkt en wat jij kunt doen om de loonkloof binnen je organisatie proactief aan te pakken? Download dan hier de whitepaper met handige tips en informatie.

‘Wet ingroeiquotum en streefcijfers: tijd voor gendergelijkheid in de top’

In Nederland werken er nog steeds minder vrouwen in topfuncties dan mannen. Zo wordt bijvoorbeeld maar 13% van de hoge functies vervuld door een vrouw. De Wet Ingroeiquotum en streefcijfers moet dit gaan veranderen. Volgens deze regel moet de Raad van Commissarissen (RvC) van een bedrijf voor minimaal een derde uit vrouwen en een derde uit mannen bestaan.

Wil je weten wat deze wet voor jouw bedrijf betekent? Download dan ons gratis whitepaper vol praktische tips.

Het laatste nieuws

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.

Alles wat je moet weten over International Women’s Day

Vandaag is het International Women’s Day! Op deze dag vieren we de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen en vragen we wereldwijd aandacht voor gendergelijkheid. Want dat is nog steeds hard nodig.

DEI-scan: In 15 minuten je sterke punten en kansen in beeld

Diverse Leaders in Tech (DLiT) lanceert de allereerste DEI-benchmark voor de Europese tech industrie. Ontdek hoe jouw tech-bedrijf scoort op diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DEI) én hoe je vooruitgang kunt boeken.