Taskforce D&I publiceert whitepapers

Om het belang van gelijke beloning en een eerlijke man-vrouwverhouding in de top te blijven benadrukken, publiceren we twee whitepapers over deze onderwerpen. We geven hierin praktische tips en handvatten om hiermee aan de slag te gaan binnen jouw organisatie.

‘Mind the gap, zo verklein je de loonkloof in jouw bedrijf’

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen. En dat terwijl het werk dat ze doen vaak vergelijkbaar is. Dat moet anders. Vanaf dit jaar komt er een wettelijk maximum op deze loonkloof: de Pay Transparency Directive. Deze directive verplicht Europese bedrijven om transparant te zijn over hun loonkloof. Is de kloof te groot, dan moet je daar als bedrijf iets aan doen. Zo streeft de European Council naar gelijke lonen voor werk van gelijke waarde.

Benieuwd hoe de wet precies werkt en wat jij kunt doen om de loonkloof binnen je organisatie proactief aan te pakken? Download dan hier de whitepaper met handige tips en informatie.

‘Wet ingroeiquotum en streefcijfers: tijd voor gendergelijkheid in de top’

In Nederland werken er nog steeds minder vrouwen in topfuncties dan mannen. Zo wordt bijvoorbeeld maar 13% van de hoge functies vervuld door een vrouw. De Wet Ingroeiquotum en streefcijfers moet dit gaan veranderen. Volgens deze regel moet de Raad van Commissarissen (RvC) van een bedrijf voor minimaal een derde uit vrouwen en een derde uit mannen bestaan.

Wil je weten wat deze wet voor jouw bedrijf betekent? Download dan ons gratis whitepaper vol praktische tips.

Het laaste nieuws

Startup-ecosysteem: wat kun je verwachten in 2024 op D&I gebied?

Om beter te begrijpen hoe het Amsterdamse en Nederlandse startup-ecosysteem als geheel in 2024 zal veranderen, heeft Silicon Canals zes belangrijke stakeholders gevraagd die direct betrokken zijn bij het startup-ecosysteem.

Breng je stem uit voor de ITvitae Neurodiversiteit Award 2024

ITvitae organiseert dit jaar weer een uitreiking van de ITvitae Neurodiversiteit Award! Welke werkgever of manager geeft de meeste ruimte aan neurodivergent ICT-talent? Breng nu je stem uit!

Code-V: nieuwe samenwerking voor beter ondernemersklimaat vrouwen

Vandaag hebben 64 invloedrijke organisaties hun samenwerking aangekondigd onder de naam Code-V. Gezamenlijk zetten ze zich in voor gelijke ondernemerskansen voor vrouwen in Nederland.