Kennisbank

Een verzameling van onderzoeken en artikelen over diversiteit en inclusie samengesteld voor jou. De laatste ontwikkelingen op D&I gebied van nieuwe wet- en regelgeving, best practices tot tips & tricks en meer.

Zoeken

Thema's

Types

Filters:
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Whitepaper: Zo verklein je de loonkloof in jouw bedrijf

Hoe werkt de Pay Transparency Directive en wat kun jij als werkgever alvast doen om de loonkloof van je bedrijf aan te pakken? Lees onze whitepaper voor meer informatie en tips om de loonkloof aan te pakken.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Whitepaper: Wet Ingroeiquotum en streefcijfers

Wat houdt de Wet Ingroeiquotum en streefcijfers in en wat moet je doen om je eraan te houden? We leggen het je uit in deze whitepaper.
MT/Sprout

Vrouwen in tech krijgen minder betaald voor hetzelfde werk

Uit onderzoek van softwarebedrijf Ravio blijkt dat vrouwen in techjobs in Nederland gemiddeld 4 procent minder betaald krijgen dan mannen voor hetzelfde werk.
NU.nl

AI-toepassingen: gebrek aan diversiteit zorgt voor problemen

Er werken aanzienlijk minder vrouwen dan mannen aan AI-toepassingen. Dit kan leiden tot onveiligere technologie en een verhoogd risico op discriminatie. Meer bewustzijn is nodig.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Dit was de kick-off van Werkgroep DEI 2024

Hoe werken we samen aan een meer diverse en inclusieve digitale sector? Die vraag stond centraal tijdens de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI en de Taskforce D&I.
Harvard Business Review

Het dichten van de genderkloof in financiering

Vrouwelijke ondernemers krijgen vaker te maken met weigeringen van zakelijke leningen en hogere rentetarieven. Drie aanbevelingen hoe dit te verminderen.
MT/Sprout

4 tips om pesten op het werk aan te pakken

Wat kun je als leidinggevende doen aan pesten, roddelen en ander ongewenst gedrag van collega’s? ‘Pest-experts’ Diane Dros en Cokkie…

D&I content voor de Taskforce?

Heeft jouw bedrijf een inspirerend Diversiteit & Inclusie (D&I) artikel, best practice, onderzoek, video, tool etc en wil je daar graag meer zichtbaarheid aan geven? Vul onderstaand formulier in en wij kijken of het aansluit bij onze bestaande content. Op deze manier bieden wij meer publiciteit voor jouw bestaande D&I initiatieven.