Kennisbank

Een verzameling van onderzoeken en artikelen over diversiteit en inclusie samengesteld voor jou. De laatste ontwikkelingen op D&I gebied van nieuwe wet- en regelgeving, best practices tot tips & tricks en meer.

Zoeken

Thema's

Types

Filters:
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Whitepaper: Zo verklein je de loonkloof in jouw bedrijf

Hoe werkt de Pay Transparency Directive en wat kun jij als werkgever alvast doen om de loonkloof van je bedrijf aan te pakken? Lees onze whitepaper voor meer informatie en tips om de loonkloof aan te pakken.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Whitepaper: Wet Ingroeiquotum en streefcijfers

Wat houdt de Wet Ingroeiquotum en streefcijfers in en wat moet je doen om je eraan te houden? We leggen het je uit in deze whitepaper.
MT/Sprout

Signalen van het werken in een mannenorganisatie

Het aandeel vrouwen in leidinggevende posities groeit langzaam, maar nog steeds staan tegenover elke ’topvrouw’ zes mannen. Marguerite Soeteman-Reijnen bespreekt in dit artikel vier signalen die een mannenorganisatie kenmerken.
Diverse Leaders in Tech

Drie DEI-lessen voor de digitale sector in 2024

Yeni Joseph, Taskforce D&I en Ingrid Tappin van Diverse Leaders in Tech geven je drie belangrijke lessen op weg naar een inclusief, datagedreven tech-ecosysteem.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Werkgroepbijeenkomst #7: Een toegepaste DEI-strategie

De een-na-laatste werkgroepsessie stond in het teken van het opstellen en uitwerken van een passende DEI-strategie voor de deelnemende IT-organisaties.
Harvard Business Review

3 manieren waarop mannen gendergelijkheid kunnen bevorderen

Mannen willen vaak wel bijdragen aan het bevorderen van gendergelijkheid op de werkvloer, maar er zijn een aantal belangrijke obstakels die ze tegenhouden. Wat kunnen ze doen om dit aan te pakken?
Forbes

Hoe ga je respectvol om met culturele vieringen in 2024?

In 2024 zijn er ruim 150 verschillende culturele vieringen. Hoewel organisaties vaak de tradities van de dominante cultuur erkennen, wordt er over het algemeen minder aandacht besteed aan de feestdagen en vieringen van historisch gemarginaliseerde groepen.

D&I content voor de Taskforce?

Heeft jouw bedrijf een inspirerend Diversiteit & Inclusie (D&I) artikel, best practice, onderzoek, video, tool etc en wil je daar graag meer zichtbaarheid aan geven? Vul onderstaand formulier in en wij kijken of het aansluit bij onze bestaande content. Op deze manier bieden wij meer publiciteit voor jouw bestaande D&I initiatieven.