Kennisbank

Een verzameling van onderzoeken en artikelen over diversiteit en inclusie samengesteld voor jou. De laatste ontwikkelingen op D&I gebied van nieuwe wet- en regelgeving, best practices tot tips & tricks en meer.

Zoeken

Thema's

Types

Filters:
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Taskforce Diversiteit & Inclusie: 10 lessons learned

De Taskforce Diversiteit & Inclusie (D&I) van NLdigital onderzocht gedurende een jaar hoe de digitale sector diverser en inclusiever kan worden gemaakt. Dit artikel maakt de balans op: hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever? Tien lessons learned.
FD

Werkt een vrouwenquotum? Een gesprek tussen politicoloog en hoogleraar

Het FD ging in gesprek met Julia Wouters en Barbara Baarsma. Hoe denken zij over het vrouwenquotum en werkt dit volgens hen?
NRC

‘Kijk meer vanuit data naar diversiteit en inclusie in tech’

Het staat er niet goed voor met diversiteit en inclusie in de Nederlandse techsector. Het aandeel vrouwen stijgt niet. Dat kan komen door het mannelijke imago van de sector, maar ook omdat de focus vooral ligt op diversiteit en inclusie hierbij vergeten wordt.
MT/Sprout

9 stappen voor het bereiken van inclusieve diversiteit

Het aantal vrouwen aan de Nederlandse top stagneert. MT/Sprout zette in hun artikel 9 stappen op een rij voor een diverse en inclusieve organisatie.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Wat betekent diversiteit en inclusie voor jouw bedrijf?

Diversiteit en inclusie: iedereen wil, doet of ‘moet’ er iets mee. Maar wat precies? Dat is niet altijd even concreet en helder. Daarom bespreken we in dit artikel waarom het echt loont hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan!
Harvard Business Review

Zo bouw je een cultuur waar medewerkers zich vrij voelen om van zich te laten horen

Van jezelf laten horen is voor veel medewerkers riskant. Maar waarom? Interviews laten zien dat het antwoord altijd hetzelfde is: de angst voor sociale afwijzing en reacties die reputatie en status beschadigen.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Ontdek en test: In welke fase van D&I zit jouw bedrijf?

42% van de Nederlandse bedrijven in de tech-sector geeft aan nog in de beginnersfase van de D&I-reis te zitten. Dit artikel helpt je te identificeren in welke fase jouw organisatie momenteel zit en hoe je ervoor zorgt dat diversiteit en inclusie onderdeel wordt van het DNA van jouw bedrijf.

D&I content voor de Taskforce?

Heeft jouw bedrijf een inspirerend Diversiteit & Inclusie (D&I) artikel, best practice, onderzoek, video, tool etc en wil je daar graag meer zichtbaarheid aan geven? Vul onderstaand formulier in en wij kijken of het aansluit bij onze bestaande content. Op deze manier bieden wij meer publiciteit voor jouw bestaande D&I initiatieven.