Kennisbank

Een verzameling van onderzoeken en artikelen over diversiteit en inclusie samengesteld voor jou. De laatste ontwikkelingen op D&I gebied van nieuwe wet- en regelgeving, best practices tot tips & tricks en meer.

Zoeken

Thema's

Types

Filters:
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Gedragscode ongewenste omgangsvormen

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de manier waarop we op de werkvloer met elkaar omgaan. Organisaties hechten veel belang aan een sociaal en veilig werkklimaat.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Taskforce Diversiteit & Inclusie: 10 lessons learned

De Taskforce Diversiteit & Inclusie (D&I) van NLdigital onderzocht gedurende een jaar hoe de digitale sector diverser en inclusiever kan worden gemaakt. Dit artikel maakt de balans op: hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever? Tien lessons learned.
Forbes

Belangrijke rol manager bij welzijn medewerker

De invloed van managers op het mentale welzijn van hun medewerkers is niet te onderschatten. Het is daarom van groot…
Harvard Business Review

Functioneringsgesprekken 2.0

Door de pandemie zijn de meeste kantoren veranderd in hybride werkvloeren waar lang niet meer iedereen fysiek aanwezig is. Dat vraagt om andere manieren van evalueren en beoordelen, waarbij het gaat om prestatie en niet om locatie.

Zo behoud je vrouwen in de IT: 4 strategieën

Terwijl er meer vrouwen nodig zijn in tech, verlaten vrouwen de sector juist te vaak en dat is onnodig. Met deze vier strategische stappen houden werkgevers in de IT vrouwen aan boord.
McKinsey & Company

5 bakens van diversiteit, inclusie en gelijkheid

Er gebeurt tegenwoordig zoveel op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkheid dat bedrijven snakken naar heldere en toepasbare inzichten. Daarom formuleerde The Global Parity Alliance vijf concrete bakens voor betekenisvolle, duurzame en meetbare vooruitgang.
Harvard Business Review

Meten voor duurzame vooruitgang

Ook voor diversiteit, inclusie en gelijkheid geldt: meten is weten. Pas als bedrijven de juiste gegevens en statistieken bijhouden, krijgen ze beter inzicht in obstakels en uitdagingen en kunnen ze echte, duurzame vooruitgang boeken.

D&I content voor de Taskforce?

Heeft jouw bedrijf een inspirerend Diversiteit & Inclusie (D&I) artikel, best practice, onderzoek, video, tool etc en wil je daar graag meer zichtbaarheid aan geven? Vul onderstaand formulier in en wij kijken of het aansluit bij onze bestaande content. Op deze manier bieden wij meer publiciteit voor jouw bestaande D&I initiatieven.