Kennisbank

Een verzameling van onderzoeken en artikelen over diversiteit en inclusie samengesteld voor jou. De laatste ontwikkelingen op D&I gebied van nieuwe wet- en regelgeving, best practices tot tips & tricks en meer.

Zoeken

Thema's

Types

Filters:
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Taskforce Diversiteit & Inclusie: 10 lessons learned

De Taskforce Diversiteit & Inclusie (D&I) van NLdigital onderzocht gedurende een jaar hoe de digitale sector diverser en inclusiever kan worden gemaakt. Dit artikel maakt de balans op: hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever? Tien lessons learned.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

“Ik zie geen huidskleur, ik kijk gewoon naar talent”

Sommige mensen krijgen spontaan huiduitslag van een training in structureel racisme of het opzetten van een vrouwennetwerk op kantoor. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat dit vaak leden van de heersende groep zijn die zich bedreigd voelen. Waarom, en hoe krijg je ze alsnog mee om een effectief D&I-beleid te voeren?
Harvard Business Review

Inclusieve patronen inbouwen

Een inclusieve werkomgeving valt en staat met het gedrag van werknemers. Daarom pleiten twee ervaren leiderschapscoaches voor het inbouwen van inclusieve gewoontes op teamniveau.
Rabobank

Inclusie loont, maar Nederland blijft achter

Volgens onderzoek van Rabobank naar inclusie in het Nederlandse bedrijfsleven blijken kleine bedrijven zonder diversiteitsbeleid inclusiever dan grote bedrijven mét een dergelijk beleid.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Werkgroepbijeenkomst #2: Inclusieve werving en selectie

Wie nieuw en divers IT-talent zoekt, moet het exclusieve proces van werving en selectie zo inclusief mogelijk maken. Concreet betekent dat bijvoorbeeld dat we in de toekomst niet meer werven
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Van uitgeteld naar opgewekt

Bullebakbazen, hoge targets en een cultuur van overwerken hebben een enorme impact op de mentale gezondheid en productiviteit van IT-werknemers. We hebben leiders nodig die pro-actief investeren in de mentale gezondheid van werknemers.
FD

Meer mogelijk met een sponsor

Het is in Nederland nog een redelijk onbekend fenomeen, maar een corporate sponsorprogramma kan aanstormend en ondervertegenwoordigd talent net dat zetje geven om verder te komen.

D&I content voor de Taskforce?

Heeft jouw bedrijf een inspirerend Diversiteit & Inclusie (D&I) artikel, best practice, onderzoek, video, tool etc en wil je daar graag meer zichtbaarheid aan geven? Vul onderstaand formulier in en wij kijken of het aansluit bij onze bestaande content. Op deze manier bieden wij meer publiciteit voor jouw bestaande D&I initiatieven.