Kennisbank

Een verzameling van onderzoeken en artikelen over diversiteit en inclusie samengesteld voor jou. De laatste ontwikkelingen op D&I gebied van nieuwe wet- en regelgeving, best practices tot tips & tricks en meer.

Zoeken

Thema's

Types

Filters:
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Taskforce Diversiteit & Inclusie: 10 lessons learned

De Taskforce Diversiteit & Inclusie (D&I) van NLdigital onderzocht gedurende een jaar hoe de digitale sector diverser en inclusiever kan worden gemaakt. Dit artikel maakt de balans op: hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever? Tien lessons learned.
McKinsey & Company

Vrouwen op de werkvloer anno 2022

Nu vrouwen in topfuncties sneller van baan wisselen dan ooit tevoren, hebben bedrijven de grootste moeite om vrouwelijke leiders te behouden. Dat is de belangrijkste
MT/Sprout

Micro-interventie bij micro-agressie

Micro-agressie is een wijdverspreid fenomeen op de werkvloer, maar blijft vaak onder de radar. De oplossing ligt in een combinatie van inclusief werkgeverschap en micro-interventies.
de Volkskrant

Opinie: Glazen plafond? Ambitieuze vrouwen worden al veel eerder gedwarsboomd

Waarom bereiken vrouwen minder vaak de top op het werk Organisatiepsycholoog Marlies Brenters schreef er een opinie over in de Volkskrant.
Harvard Business Review

Zo ga je om met micro-agressie

In een onderzoek naar of en hoe vrouwelijke leiders in STEM micro-agressie ervaren, ontdekten wetenschappers dat omstanders een belangrijke rol kunnen spelen. Zij onderscheiden drie manieren waarop je een verschil kunt maken, ongeacht functie of senioriteit.
Harvard Business Review

Inclusief… of alleen divers?

Besturen worden steeds diverser, maar alleen de aanwezigheid van meer vrouwen en mensen van verschillende culturele achtergronden maakt een bestuur niet automatisch inclusief. Daarom stelden onderzoekers vijf strategieën op om échte diversiteit en inclusie te bewerkstelligen.
Harvard Business Review

Vechten tegen klimaatverandering betekent vechten voor gendergelijkheid

Vechten tegen klimaatverandering betekent vechten voor gendergelijkheid

D&I content voor de Taskforce?

Heeft jouw bedrijf een inspirerend Diversiteit & Inclusie (D&I) artikel, best practice, onderzoek, video, tool etc en wil je daar graag meer zichtbaarheid aan geven? Vul onderstaand formulier in en wij plaatsen het op de Taskforce D&I website. Op deze manier bieden wij meer publiciteit voor jouw bestaande D&I initiatieven.