Kennisbank

Een verzameling van onderzoeken en artikelen over diversiteit en inclusie samengesteld voor jou. De laatste ontwikkelingen op D&I gebied van nieuwe wet- en regelgeving, best practices tot tips & tricks en meer.

Zoeken

Thema's

Types

Filters:
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Whitepaper: Zo verklein je de loonkloof in jouw bedrijf

Hoe werkt de Pay Transparency Directive en wat kun jij als werkgever alvast doen om de loonkloof van je bedrijf aan te pakken? Lees onze whitepaper voor meer informatie en tips om de loonkloof aan te pakken.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Whitepaper: Wet Ingroeiquotum en streefcijfers

Wat houdt de Wet Ingroeiquotum en streefcijfers in en wat moet je doen om je eraan te houden? We leggen het je uit in deze whitepaper.
Forbes

3 stappen voor verbetering wervingsproces divers talent

In dit artikel van Forbes worden drie eenvoudige stappen gegeven om meer divers talent aan te trekken en het proces van aannemen aan te passen.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Hoe integreer je D&I accountability in alle lagen van de organisatie?

Als je een divers en inclusief bedrijf wilt realiseren, is het nodig dat managers en medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor die gezamenlijke visie. Deze concrete stappen helpen je op weg om dat te bereiken.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Werkgroepbijeenkomst #6: Aan de slag met het D&I-plan

Tijdens de zesde bijeenkomst van de Werkgroep D&I werken de deelnemende ICT-bedrijven hun eigen D&I-strategie verder uit. Hoe verbind je concrete acties aan zo’n omvattend plan?
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Werkgroepbijeenkomst #5: Allyship en advocacy

Hoe ben je een goede bondgenoot en waarom is dit zo belangrijk? We gingen hierover samen met de werkgroep D&I in gesprek onder leiding van Roos van Dalen van Deloitte en Mirjam van Olst en Marit van Dijk van Avanade.
McKinsey & Company

Nieuw rapport Women in the Workplace gepubliceerd

LeanIn.Org en McKinsey & Company hebben het jaarlijkse rapport Women in the Workplace 2023 gepubliceerd. Dit is het grootste uitgebreide onderzoek naar de status van vrouwen in het Amerikaanse bedrijfsleven.

D&I content voor de Taskforce?

Heeft jouw bedrijf een inspirerend Diversiteit & Inclusie (D&I) artikel, best practice, onderzoek, video, tool etc en wil je daar graag meer zichtbaarheid aan geven? Vul onderstaand formulier in en wij kijken of het aansluit bij onze bestaande content. Op deze manier bieden wij meer publiciteit voor jouw bestaande D&I initiatieven.