Nieuwe Inclusive30: leiders die BV Nederland echt inclusiever maken

Voor het vierde jaar op rij heeft MT/Sprout een lijst gepresenteerd van 30 personen die het bedrijfsleven aantoonbaar diverser, inclusiever en gelijkwaardiger maken. Hiermee geven ze deze personen een platform voor hun verhaal en visie, zodat zij anderen kunnen inspireren en hun goede voorbeeld volgen.

Gelijke kansen voor iedereen

Diversiteit is uitgenodigd worden voor het feestje, inclusie is ten dans worden gevraagd. Dit vat kernachtig de essentie samen van Diversity, Equity & Inclusion (DE&I). Waarbij ‘Equity’ benadrukt dat iedereen niet alleen mag meedansen, maar ook als gelijkwaardige danspartner wordt gezien. Het draait om gelijke kansen voor iedereen. DE&I lijkt simpel, maar de praktijk is vaak weerbarstig; niet iedereen voelt zich welkom in het Nederlandse bedrijfsleven.

Betere leiders, betere wereld

MT/Sprout is met de samenstelling van de lijst op zoek gegaan naar leiders die hier verandering in brengen. Een jaarlijkse lijst met dertig personen die aantoonbaar bijdragen aan een diverser, inclusiever en gelijkwaardiger bedrijfsleven.

De Inclusive30 benadrukt dat DE&I essentieel is voor de toekomstbestendigheid van bedrijven. Representatie leidt tot meerdere perspectieven en dialoog. Neurowetenschapper Marcia Goddard noemt dit de ‘businesscase voor D&I’. De lijst omvat gezaghebbende experts, visionaire leiders en ondernemers die streven naar inclusievere wervings- en werkmethoden.

Rolmodellen

Voorbeelden van deze leiders zijn Karim Akhlal, die met zijn hr-techbedrijf Recrout objectieve recruitment-technologie ontwikkelt, en Jemuel Lampe van Zuivere Koffie, die ex-gedetineerden helpt re-integreren. Raphaël Nouwen van Untapped Talents ondersteunt azc-bewoners in hun zoektocht naar werk. Johanna Spiller van techstartup Alyx en Mélanie Bosboom van Female x Finance werken aan meer vrouwelijke vertegenwoordiging in respectievelijk de tech- en financiële sector.

Faisal Setoe, aankomend algemeen directeur van HDI Global Nederland, is een opvallende verschijning als een van de weinige niet-witte CEO’s in de verzekeringsbranche. Andere impactmakers zijn Kobi Ampoma van Heineken Nederland en investeerders zoals Willemijn Verloop en Andy Lürling.

De Inclusive30 is geen exacte wetenschap, maar een verdiend podium voor leiders met een sterke visie op een eerlijker bedrijfsleven, aldus MT/Sprout.

Over het bericht

‘Deze leiders uit de Inclusive30 maken de BV Nederland écht inclusiever’ is geschreven door Wilke Wittebrood voor MT/Sprout. Lees het hele bericht op de website van MT/Sprout.

Het laatste nieuws

Vierdaagse werkweek voor AFAS-medewerkers

Vanaf 1 januari 2025 voert AFAS Software voor alle medewerkers een vierdaagse werkweek in. De arbeidsvoorwaarden blijven gelijk. Op de vrijdagen gaat het kantoor dicht en heeft iedereen een ontwikkeldag.

Nieuwe Inclusive30: leiders die BV Nederland echt inclusiever maken

Voor het vierde jaar op rij heeft MT/Sprout een lijst gepresenteerd van 30 personen die het bedrijfsleven aantoonbaar diverser, inclusiever en gelijkwaardiger maken.

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.