Werkgroep Diversity, Equity en Inclusion

Binnenkort starten we met de derde editie van de Werkgroep Diversity, Equity en Inclusion!

De digitale sector enkel een (witte) mannenwereld? Als het aan ons ligt niet! In april 2024 start de Taskforce Diversiteit & Inclusie met de derde editie van de Werkgroep Diversity, Equity & Inclusion (DEI). Binnenkort maken we bekend welke bedrijven deelnemen aan deze editie.

Werkgroep

Waarom meedoen?

Momenteel is het aandeel vrouwen in de Nederlandse ICT-sector slechts 19 procent. Dat kan en moet beter! Daarom start de Taskforce Diversiteit & Inclusie van NLdigital in april 2024 met een nieuwe Werkgroep DEI om bedrijven in de digitale sector te helpen bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.

Wil jouw organisatie actief aan de slag gaan met het bevorderen van DEI? Met de Werkgroep DEI helpen we je op weg met kennis, best practices en toegang tot een netwerk van experts. Samen met peers binnen de digitale sector zet je concrete stappen op weg naar verbetering binnen jouw organisatie.

Redenen om diverser en inclusiever te worden:

Maatschappelijk

 • Meer gelijke kansen;
 • Inclusievere producten en diensten.

Sterke businesscase

 • Bevordert het aantrekken en behouden van talent;
 • Productiviteit van teams;
 • Draagt zo bij aan de winstgevendheid van de organisatie.

Wat levert de Werkgroep D&I op?

Ontdek wat aantoonbaar werkt
 • Hoe word je een diverse en inclusieve organisatie? De wetenschap geeft je een scherp beeld van wat werkt en wat niet.

Krijg een beeld van de weerbarstige praktijk
 • Een goede voorbereiding is het halve werk. Ervaringsdeskundigen geven je een beeld van de weerbarstige praktijk die je gaat tegenkomen.

Bouw een sterk netwerk van peers op
 • Heb je behoefte aan een sparringssessie? Brainstrom met een nieuw netwerk aan peers buiten jouw organisatie over het opzetten of aanscherpen van diversiteitsbeleid.
Zet een doordachte business case op
 • Je zet een duidelijke business case op voor de noodzaak van een diversiteitsbeleid binnen jouw organisatie.

Krijg toegang tot praktische tools
 • Je krijgt toegang tot praktische tools waarmee je de eerste stappen zet naar een (verbeterd) diversiteitsbeleid.

Maak je inspanningen meetbaar
 • Meten is weten. Je krijgt inzicht door diversiteitsinspanningen binnen jouw organisatie meetbaar te maken.

Deze bedrijven gingen je voor

Terugblik Werkgroep DEI

In 2020 was de eerste editie van de Werkgroep DEI. Samen met onder andere AFAS Software, Axians, CGI, Conduction, Conscia, Interxion, Nalta, PQR en Salesforce zijn we actief aan de slag gegaan met het bevorderen van DEI binnen hun organisaties. Benieuwd naar de belangrijkste inzichten? Lees hier de 10 lessons learned.

In de tweede editie namen Lepaya, Infotopics, KPN, OGD en Kyndryl deel.

Bij het aanmelden voor deze werkgroep zag ik dat een sessie zal gaan over het opstellen van inclusieve vacatureteksten, waardoor vrouwen zich eerder aangesproken voelen. Bij die mogelijkheid had ik nog nooit stilgestaan. Voorheen was ik al blij áls we een geschikte kandidaat vonden – in de praktijk zijn dat vrijwel altijd mannen. Ik kijk ernaar uit om van dit soort praktische interventies te leren zodat we een meer diverse en inclusieve organisatie kunnen worden.

Mike Veldhuis, Partner, Nalta – Deelnemer Werkgroep D&I
Nalta Logo

Onze droom is een bedrijf te creëren waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht geslacht, leeftijd en cultuur. Want als je je ergens thuis voelt en jezelf durft te zijn, zul je ook het meeste bijdragen en presteer je het best.

Tessy van Stuijvenberg, Sector Vice President Manufacturing, Retail & Financial Services, CGI – Deelnemer Werkgroep D&I

Als lid van de Taskforce Diversiteit & Inclusie heeft PQR zich samen met een selectie van IT-bedrijven een jaar lang verdiept in oplossingen om de digitale sector diverser en inclusiever te maken. Daarom werken we nu met kwantificeerbare doelen waarlangs we onze voortgang kunnen meten.

Emmely de Regt-Kruft, HR-directeur, PQR – Deelnemer Werkgroep D&I

Voorwaarden deelname

 • Actief binnen de digitale sector
  Jouw bedrijf is actief in de digitale sector en heeft tussen de 50 en 250 medewerkers.
 • Twee teamleden per bedrijf
  Er nemen per bedrijf twee teamleden deel waarvan minimaal één executive direct in de business werkt. Wees je bij de keuze bewust van een diverse vertegenwoordiging vanuit jouw organisatie.
 • Aanwezig bij zes bijeenkomsten
  Jullie zijn beiden beschikbaar voor 6 bijeenkomsten van elk ongeveer 2 uur.
 • Totale tijdsinvestering van circa 30 uur per persoon
  De geschatte tijdsinvestering van de werkgroep is zo’n 30 uur per persoon. Daarnaast is er tijd nodig voor het doorvoeren van maatregelen in de praktijk.
 • Start tweede kwartaal 2024 en einde vierde kwartaal 2024
  De bijeenkomsten starten in april 2024 en eindigen in november 2024. De bijeenkomsten vinden fysiek plaats, waarvan het merendeel op het kantoor van NLdigital.
 • Deelname is gratis
  Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voldoet jouw organisatie niet aan de bovenstaande voorwaarden, maar heb je wel interesse? Laat het ons weten, dan bespreken we graag de mogelijkheden voor deelname in de toekomst!

Heb je nog een vraag?

Heb je vragen of wil je liever eerst kennismaken? Neem dan contact op met Yeni Joseph, projectleider Taskforce Diversiteit & Inclusie.