Dutch D&I in Digital Benchmark 2023

De Nederlandse Benchmark Diversiteit & Inclusie voor de digitale sector.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar lanceren we de Dutch D&I in Digital Benchmark 2023. Het percentage vrouwen in Nederlandse tech-sector is gedaald naar 19 procent. Daarmee zitten we onder het onder Europees gemiddelde. Het is tijd om onze krachten te bundelen om meer diversiteit en inclusie in de digitale sector te stimuleren.

Durch D&I in Digital Benchmark

Dutch D&I in Digital Benchmark 2023

Nederlandse digitale en techbedrijven hebben relevante D&I-gegevens gedeeld om D&I-inspanningen binnen het Nederlandse tech-ecosysteem en daarbuiten te identificeren, meten en opschalen. Met de gegevens van deelnemende bedrijven hebben we een uniek anoniem en geaggregeerd rapport gemaakt over diversiteit en inclusie van de digitale sector in Nederland.

Waarom meedoen?

Het doel van de benchmark is een Nederlands tech-ecosysteem te ontwikkelen dat echt divers en inclusief is, een omgeving te creëren waarin onze bedrijven succesvol kunnen groeien en waar alle mensen welkom zijn en gewaardeerd worden. Wij geloven dat een data-gedreven aanpak nodig is om D&I binnen onze digitale sector te verbeteren: “Because what isn’t measured isn’t managed!”

Samenwerking Benchmark D&I

Diversity Hero
NLdigital
Techleap

Gesteund door

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Booking.com

Nieuws