Activiteiten

Om de doelstellingen van de Taskforce D&I te behalen werken we aan diverse activiteiten. Zie hieronder een overzicht van de diversiteit en inclusie projecten waar wij aan werken en/of bij betrokken zijn.

Werkgroep Diversiteit en Inclusie 2023

Momenteel is het aandeel vrouwen in de Nederlandse ICT-sector slechts 21 procent, dit kan en moet beter! Daarom is de Taskforce Diversiteit & Inclusie van NLdigital in gestart met een nieuwe Werkgroep D&I om bedrijven in de digitale sector te helpen met het bevorderen van genderdiversiteit. Daarnaast verdiepen we ons ook in het bevorderen van o.a. culturele diversiteit, leeftijd en inclusie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Momenteel is aanmelden voor deze werkgroep niet meer mogelijk. Wil je dat we je op de hoogte gehouden worden van een eventuele volgende Werkgroep D&I? Meld je aan

Rolmodellen aan het woord

Diversiteit binnen teams zorgt voor andere perspectieven, verrijking van kennis en draagt bij aan de groei van het bedrijf. Tijdens Diversity Day vragen we extra aandacht voor het belang en de kracht van diversiteit en inclusie (D&I) en het omarmen en benutten van ieders unieke talenten. Samen met een selectie rolmodellen laten we de kracht en het potentieel zien van diversiteit en inclusie binnen de digitale sector.

Benchmark Diversiteit & Inclusie 2023

Voor het tweede achtereenvolgende jaar lanceren we de Dutch D&I in Digital Benchmark 2023. We versnellen diversiteit door gegevens te analyseren en te benchmarken. Samen Het is tijd om onze krachten te bundelen om meer diversiteit en inclusie in de digitale sector te stimuleren.

D&I Ecosystem directory NL

Wil je aan de slag met diversiteit en inclusie maar weet je niet wie je daarbij kan helpen? In onze D&I directory vind je welke Nederlandse initiatieven jou op weg helpen. Alle initiatieven zijn verdeeld in acht categorieën: investeren, opleiding, campagnes, evenementen, tools, advies, netwerken en onderzoek.

Meest inspirerende vrouwen in Tech

Eén belangrijk onderdeel hierin is de vertegenwoordiging van vrouwen in de digitale sector in Nederland: op dit moment is dit slechts 18 procent. Het aandeel vrouwen moet omhoog! Met deze lijst willen we meer zichtbaarheid geven aan inspirerende vrouwen in tech. Want we geloven in de kracht van (vrouwelijke) rolmodellen, om zo bestaande en nieuwe generaties te inspireren en motiveren.