Meest inspirerende vrouwen in Tech 2021

Vandaag is het Diversity Day en presenteren wij met veel trots de lijst Meest inspirerende vrouwen in Tech 2021. Deze inspirerende vrouwen maken de Nederlandse Tech-sector diverser én inclusiever.

Méér vrouwen in Tech

Diversiteit is een breed begrip. Eén belangrijk onderdeel hierin is de vertegenwoordiging van vrouwen in de digitale sector in Nederland: op dit moment is dit slechts 18%. Het aandeel vrouwen moet omhoog! Want, inzetten op diversiteit en inclusie binnen de digitale sector is slim, logisch en eerlijk. Bovendien is de instroom van vrouwelijk arbeidspotentieel hard nodig om de tekorten op de ICT-arbeidsmarkt te verkleinen.

Because you can’t be what you cant’t see!

Met deze lijst willen we meer zichtbaarheid geven aan inspirerende vrouwen in tech. Want we geloven in de kracht van (vrouwelijke) rolmodellen, om zo bestaande en nieuwe generaties te inspireren en motiveren.

We blijven de lijst uitbreiden, want inspirerende voorbeelden heb je nooit genoeg. Wil je in contact komen met een van deze vrouwen? Stuur dan een mail naar de Taskforce Diversiteit & Inclusie.

Het laatste nieuws

Vierdaagse werkweek voor AFAS-medewerkers

Vanaf 1 januari 2025 voert AFAS Software voor alle medewerkers een vierdaagse werkweek in. De arbeidsvoorwaarden blijven gelijk. Op de vrijdagen gaat het kantoor dicht en heeft iedereen een ontwikkeldag.

Nieuwe Inclusive30: leiders die BV Nederland echt inclusiever maken

Voor het vierde jaar op rij heeft MT/Sprout een lijst gepresenteerd van 30 personen die het bedrijfsleven aantoonbaar diverser, inclusiever en gelijkwaardiger maken.

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.