Meest inspirerende vrouwen in Tech

Deze inspirerende vrouwen maken de Tech-sector diverser én inclusiever

Wij presenteerden in 2021 met veel trots de lijst met ‘Inspirerende vrouwen in Tech’.

Met deze lijst wil NLdigital meer zichtbaarheid geven aan inspirerende vrouwen in tech. We geloven in de kracht van (vrouwelijke) rolmodellen, om zo bestaande en nieuwe generaties te inspireren en motiveren. Because you can’t be what you can’t see!

We blijven de lijst uitbreiden, want inspirerende voorbeelden heb je nooit genoeg. Meld de vrouw aan die nog ontbreekt!

Gezien het grote aantal nominaties hebben we een selectie uitgelicht.

De wereld van technologie verandert voortdurend. Hierdoor is elke dag anders en stop ik nooit met leren. Dit houdt mij geïnspireerd en uitgedaagd.

Sari Ahokas, Engineering Manager, IKEA

Mijn missie is om het leven van mensen en de planeet te veranderen, te verbeteren en te redden. Ik streef ernaar om elke dag impact te creëren door actie te ondernemen en met empathie te leiden. Om de vrouwen in tech sterker te maken, zeg ik: ‘Ik geloof in jou’ en werp ik een licht op hun successen en ambities.

Clara Antoine, Managing Director Digital Transformation, IG&H

In mijn eentje ben ik de HR-afdeling van AFAS, dat kan onder andere dankzij onze eigen software. Diezelfde software helpt me om systematisch te werken aan diversiteit. Voor inclusie is meer nodig: kwetsbaarheid en nieuwsgierigheid. Die kwaliteiten probeer ik te vergroten binnen onze organisatie, zodat verschillen steeds meer verrijken.

Britt Breure, HR-directeur, AFAS Software

Het bestrijden van cyberdreigingen is een marathon; om precies te zijn, een groepsmarathon die je alleen kunt winnen als team. De lessen die ik in mijn carrière heb geleerd, hebben mij geïnspireerd om een ​​veilige ruimte voor anderen te creëren, zodat ze voor zichzelf kunnen zorgen en wij dit samen kunnen winnen.

Anna Chung, Principal Researcher, Palo Alto Networks

Leiderschap in technologie gaat over het creëren van ruimte en psychologische veiligheid voor teams om te experimenteren, te falen en te leren. Zodra tegenslagen en mislukkingen als onderdeel van het proces zijn geaccepteerd, wordt er ruimte gecreëerd voor experimenten en innovatie. Dit maakt technologische evolutie mogelijk en een ecosysteem waarbij het onmogelijke mogelijk wordt.

Candice Dillon, Director IT, VodafoneZiggo

De positie van vrouwen op de arbeidsmarkt ligt me aan het hart. Zowel via Accenture als NLdigital zet ik mij in voor het creëren van een diverse en inclusieve werkomgeving. Als organisatie je verantwoordelijkheid hierin nemen zou voor ieder bedrijf vanzelfsprekend moeten zijn. Diverse teams zijn leuker, creatiever en komen met betere resultaten.

Irine Gaasbeek, Managing Director Technology France & BeNeLux, Accenture

Als jong meisje kon ik mijn studies bekostigen door de websites die ik bouwde. Twintig jaar later help ik met TechMeUp minder zichtbare groepen in tech omscholen door studievoorschotten uit te geven. Ik vind het belangrijk om studenten te kunnen laten zien dat tech ook een plek voor hen is!

Nikky Hofland, Managing Director, TechMeUp

Slimme inzet van digitale technologie is cruciaal voor een betere toekomst voor de mens en haar omgeving. Echte leiders ontwikkelen zowel een visie als concrete acties om deze disruptieve toekomst vorm te geven en hier continu van te leren. Het spreekt vanzelf dat je dit alleen maar met een diverse groep mensen kunt doen.

Alexandra Jankovich, Co-founder & Managing Partner, SparkOptimus

Ik ontwikkel kunstmatige intelligentie die mensen ondersteunt dromen te verwezenlijken en uitdaagt horizonten te verbreden. Mijn droom is een wereld waarin de kracht van diversiteit erkend wordt. Ik vraag en bied steun aan anderen, die ook voor diversiteit staan.

Catholijn Jonker, Professor Interactive Intelligence, TU Delft

Wanneer je als vrouw een leidinggevende rol op je neemt in een technologiebedrijf, duurt het vaak langer om het vertrouwen over je competentie en capaciteiten te winnen. Ik zet mij in voor gelijke kansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt en ik begeleid jonge professionals om de interesse in een technologie carrière te vergroten, wat belangrijk is voor ons toekomstige personeelsbestand.

Isil Kasap, Automation Architect, Ericsson Network Services

Tech wordt belangrijk in ieder vakgebied: of je nu rechten studeert of in de zorg werkt, overal zijn digitale innovaties. De IT-industrie kan een heel belangrijke rol spelen om deze digitale technologie domein-specifiek én verantwoord te ontwikkelen. Betrokkenheid, open communicatie en goed samenwerken zijn daarbij essentieel.

Sophie Kuijt, Chief Technology Officer, IBM Services BeNeLux

Vrouwen hebben geen hulp nodig maar een gelijk speelveld. We laten nu enorme kansen liggen. Diversiteit betekent de lat voor iedereen hoger leggen.

Janneke Niessen, CEO, CapitalT

Ik ben zeer vereerd om genomineerd te zijn als één van de meest inspirerende vrouwen in Tech! Na ruim 15 jaar in de tech-wereld kan ik niet genoeg onderstrepen hoe leuk/leerzaam/uitdagend het is om in tech te werken én dat er meer dan genoeg ruimte is voor veel meer inspirerende diversiteit binnen de Tech-wereld.

Marieke Saeij, CPTO, FRISS

Het is mijn missie bedrijven beter te laten functioneren en te zorgen voor een fijnere werkcultuur, door met behulp van slimme technologie en psychologische inzichten werkomgevingen veiliger en inclusiever te maken.

Bibi Schmidt, CEO, Blue Feniks

Binnen onze relatief onbekende sector, datacenters, maak ik mij al jaren hard voor meer diversiteit en inclusiviteit. Én het enthousiasmeren van heel jong talent. Zoals de ontwikkeling van een genderneutrale educatieve roleplay-game. Het begin is er, maar er is nog een lange weg te gaan. Ik zal mij hier vanuit mijn hart voor blijven inzetten. Hoog tijd dat onze gehele industrie in actie komt.

Melissa Scholten, Marketing & Communications, Interxion

Werken bij de top 5 scale-ups in Nederland is een heerlijk avontuur. Of het nu gaat om het organiseren van Dept Festival, een kledinglijn, ons eigen Metaverse of het behalen van B Corp; we doen er alles aan om Dept en de digitale industrie wereldwijd op de kaart te zetten!

Marjan Straathof, Global Head of Marketing & Partner, Digital Agency Dept

Ik ben in de IT gerold met een commerciële en bedrijfseconomische achtergrond! Nog steeds een geweldige fascinerende reis, waarbij ik dagelijks leer van het talent om me heen. Als vrouwelijk leider geloof ik in zoveel mogelijk diversiteit. Teams faciliteren en uitdagen om baanbrekende en innovatieve oplossingen te realiseren die bijdragen aan ons welzijn en milieu.

Janine Tjassens, Sector Vice President, CGI

De Tech-industrie is een fantastische inspirerende omgeving waar ik al meer dan 26 jaar met veel plezier werkzaam in ben. Dagelijks kom ik veel getalenteerde mensen tegen, zowel binnen Salesforce als bij onze klanten en partners. Ik ben trots op deze nominatie en kijk met veel positiviteit naar de toekomstige Tech mogelijkheden voor mensen & bedrijven.

Angelique de Vries, CEO Noord-Europa, Salesforce

Als vrouw, moeder, ondernemer streef ik naar beter (digitaal) onderwijs voor en door leraren in lijn met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Zodat alle andere kinderen de juiste digitale geletterdheid en vaardigheden ontwikkelen, waardoor ze optimaal kunnen functioneren in de digitale transformerende maatschappij. Mijn kracht? De snelheid van Tech terugschalen naar de snelheid van het onderwijs.

Laura Walter-Goudsmit, CEO, Edutrainers

Het is mijn missie om vrouwen in de IT te helpen en te empoweren om hun carrière met succes op te bouwen en het maximale uit zichzelf te halen! Om te durven dromen en met vertrouwen in hun kracht te kunnen staan!

Hendrika Willemse-Vreugdenhil, Business Coach/ondernemer, She in IT

Nog meer inspirerende vrouwen in tech