Forbes: Neurodiversiteit op de werkvloer

Het Ierse softwarebedrijf Texthelp deed onderzoek naar neurodiversiteit op de werkvloer bij Amerikaanse bedrijven en publiceerde een whitepaper met tips en best practices voor meer (neuro)diversiteit en inclusie.

Texthelp ondervroeg 500 neurotypische en 500 neurodivergente werknemers (met bijvoorbeeld dyslexie, autisme en/of ADHD) en deelt de volgende uitkomsten:

  • 63% van neurotypische werknemers wil bij een bedrijf werken dat een open houding heeft tegenover neurodiversiteit
  • 52% van neurotypische werknemers vindt dat hun bedrijf meer kan doen voor neurodivergente werknemers.
  • 76% van de neurodivergente werknemers deelt hun neurodiversiteit niet op werk

Texthelp concludeert dat bedrijven neurodiversiteit veel meer kunnen omarmen, onder meer door inclusieve technologieën te gebruiken. Het bedrijf heeft samen met de non-profitorganisatie Disability: IN een whitepaper gepubliceerd met tips en best practices over hoe werkgevers neurodivergente werknemers het beste kunnen ondersteunen.

Over dit artikel

Literacy Software Maker Texthelp Releases Results Of Survey On Neurodiversity In The Workplace’ werd onderzocht en geschreven door Steven Aquino voor Forbes.
De whitepaper ‘Workplace inclusion: Building the case for neurodiversity, and creating inclusive experiences for all’ werd geschreven door Martin McKay, CEO Texthelp, en Jill Houghton, CEO Disability:IN.

Het laaste nieuws

Twee jaar Taskforce D&I

De Taskforce Diversiteit en Inclusie (D&I) bestaat nu bijna twee jaar en werkt hard aan het realiseren van een meer diverse en inclusieve digitale sector. Na twee jaar zijn de ambities nog steeds torenhoog.

Digitale sector heeft meer D&I-data nodig om diversiteitsprobleem te tackelen

Zonder een datagedreven D&I-beleid is het voor de IT-sector moeilijk haar eigen diversiteitsprobleem te identificeren. Want een probleem kun je pas oplossen als je het kan zien.

RSM: Vrouwenorganisaties werken vaak nog solitair

Nederlandse organisaties die opkomen voor de belangen van vrouwen zeggen de ambitie te hebben om samen te werken, maar werken in de praktijk toch vaak alleen. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus Centre for Women and Organisations