Forbes: Neurodiversiteit op de werkvloer

Het Ierse softwarebedrijf Texthelp deed onderzoek naar neurodiversiteit op de werkvloer bij Amerikaanse bedrijven en publiceerde een whitepaper met tips en best practices voor meer (neuro)diversiteit en inclusie.

Texthelp ondervroeg 500 neurotypische en 500 neurodivergente werknemers (met bijvoorbeeld dyslexie, autisme en/of ADHD) en deelt de volgende uitkomsten:

  • 63% van neurotypische werknemers wil bij een bedrijf werken dat een open houding heeft tegenover neurodiversiteit
  • 52% van neurotypische werknemers vindt dat hun bedrijf meer kan doen voor neurodivergente werknemers.
  • 76% van de neurodivergente werknemers deelt hun neurodiversiteit niet op werk

Texthelp concludeert dat bedrijven neurodiversiteit veel meer kunnen omarmen, onder meer door inclusieve technologieën te gebruiken. Het bedrijf heeft samen met de non-profitorganisatie Disability: IN een whitepaper gepubliceerd met tips en best practices over hoe werkgevers neurodivergente werknemers het beste kunnen ondersteunen.

Over dit artikel

Literacy Software Maker Texthelp Releases Results Of Survey On Neurodiversity In The Workplace’ werd onderzocht en geschreven door Steven Aquino voor Forbes.
De whitepaper ‘Workplace inclusion: Building the case for neurodiversity, and creating inclusive experiences for all’ werd geschreven door Martin McKay, CEO Texthelp, en Jill Houghton, CEO Disability:IN.

Het laatste nieuws

Nieuwe Inclusive30: leiders die BV Nederland echt inclusiever maken

Voor het vierde jaar op rij heeft MT/Sprout een lijst gepresenteerd van 30 personen die het bedrijfsleven aantoonbaar diverser, inclusiever en gelijkwaardiger maken.

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.

Alles wat je moet weten over International Women’s Day

Vandaag is het International Women’s Day! Op deze dag vieren we de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen en vragen we wereldwijd aandacht voor gendergelijkheid. Want dat is nog steeds hard nodig.