Equal Pay Day: vanaf vandaag werken vrouwen voor niets

Het is Equal Pay Day. Vanaf vandaag werken vrouwen de rest van het jaar symbolisch voor niets. Hoe dit kan? Mannen verdienen nog steeds zo’n 14 procent meer dan vrouwen. Structurele aandacht voor dit onderwerp is dus nodig.

Omdat vrouwen gemiddeld zo’n 14 procent minder verdienen dan mannen, lopen ze in een werkend leven dus gemiddeld 300.000 euro mis. Dat vertaalt zich op jaarbasis in zeven weken onbetaald werk.

Pay Transparency Directive: zo helpt deze wet de loonkloof dichten

De Europese Raad gaat de ongelijkheid te lijf met de Pay Transparency Directive: een wet die bedrijven verplicht om hun salarissen openbaar te maken. Begin je hier snel mee? Dan draagt het bij aan de reputatie van je bedrijf en voorkom je juridische problemen.

Zo pak je de loonkloof in jouw organisatie aan

Wat kun je er zelf binnen je organisatie aan doen om de loonkloof aan te pakken. Hier een aantal tips:

  • Zorg voor een eerlijke inschaling;
  • Wees transparant;
  • Wees je bewust van vooroordelen;
  • Maak doorgroeien voor iedereen mogelijk;
  • Maak ook secundaire arbeidsvoorwaarden gelijk;
  • Zorg voor een inclusieve cultuur.

Whitepaper

Wil je meer weten over de loonkloof in Nederland en hoe de Pay Transparency Directive deze kloof moet helpen dichten? Download dan onze whitepaper voor meer informatie en praktische tips.

Het laaste nieuws

Startup-ecosysteem: wat kun je verwachten in 2024 op D&I gebied?

Om beter te begrijpen hoe het Amsterdamse en Nederlandse startup-ecosysteem als geheel in 2024 zal veranderen, heeft Silicon Canals zes belangrijke stakeholders gevraagd die direct betrokken zijn bij het startup-ecosysteem.

Breng je stem uit voor de ITvitae Neurodiversiteit Award 2024

ITvitae organiseert dit jaar weer een uitreiking van de ITvitae Neurodiversiteit Award! Welke werkgever of manager geeft de meeste ruimte aan neurodivergent ICT-talent? Breng nu je stem uit!

Code-V: nieuwe samenwerking voor beter ondernemersklimaat vrouwen

Vandaag hebben 64 invloedrijke organisaties hun samenwerking aangekondigd onder de naam Code-V. Gezamenlijk zetten ze zich in voor gelijke ondernemerskansen voor vrouwen in Nederland.