Equal Pay Day: vanaf vandaag werken vrouwen voor niets

Het is Equal Pay Day. Vanaf vandaag werken vrouwen de rest van het jaar symbolisch voor niets. Hoe dit kan? Mannen verdienen nog steeds zo’n 14 procent meer dan vrouwen. Structurele aandacht voor dit onderwerp is dus nodig.

Omdat vrouwen gemiddeld zo’n 14 procent minder verdienen dan mannen, lopen ze in een werkend leven dus gemiddeld 300.000 euro mis. Dat vertaalt zich op jaarbasis in zeven weken onbetaald werk.

Pay Transparency Directive: zo helpt deze wet de loonkloof dichten

De Europese Raad gaat de ongelijkheid te lijf met de Pay Transparency Directive: een wet die bedrijven verplicht om hun salarissen openbaar te maken. Begin je hier snel mee? Dan draagt het bij aan de reputatie van je bedrijf en voorkom je juridische problemen.

Zo pak je de loonkloof in jouw organisatie aan

Wat kun je er zelf binnen je organisatie aan doen om de loonkloof aan te pakken. Hier een aantal tips:

  • Zorg voor een eerlijke inschaling;
  • Wees transparant;
  • Wees je bewust van vooroordelen;
  • Maak doorgroeien voor iedereen mogelijk;
  • Maak ook secundaire arbeidsvoorwaarden gelijk;
  • Zorg voor een inclusieve cultuur.

Whitepaper

Wil je meer weten over de loonkloof in Nederland en hoe de Pay Transparency Directive deze kloof moet helpen dichten? Download dan onze whitepaper voor meer informatie en praktische tips.

Het laatste nieuws

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.

Alles wat je moet weten over International Women’s Day

Vandaag is het International Women’s Day! Op deze dag vieren we de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen en vragen we wereldwijd aandacht voor gendergelijkheid. Want dat is nog steeds hard nodig.

DEI-scan: In 15 minuten je sterke punten en kansen in beeld

Diverse Leaders in Tech (DLiT) lanceert de allereerste DEI-benchmark voor de Europese tech industrie. Ontdek hoe jouw tech-bedrijf scoort op diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DEI) én hoe je vooruitgang kunt boeken.