Diversity Day: rolmodellen aan het woord

Vandaag tijdens Diversity Day vragen we extra aandacht voor het belang en de kracht van diversiteit en inclusie (D&I) en het omarmen en benutten van ieders unieke talenten. Diversiteit binnen teams zorgt voor andere perspectieven, verrijking van kennis en draagt bij aan de groei van het bedrijf.

De Taskforce Diversiteit & Inclusie richt zich op de diversiteit en inclusie binnen de Nederlandse digitale sector. Te beginnen bij het verhogen van het aandeel vrouwen! Inzetten op diversiteit en inclusie binnen de digitale sector is slim, logisch en eerlijk. Bovendien is de instroom van divers arbeidspotentieel hard nodig om de tekorten op de ICT-arbeidsmarkt te verkleinen. Op Diversity Day laten we de kracht en het potentieel zien van diversiteit en inclusie binnen de digitale sector. Wij doen dit samen met een selectie rolmodellen. De rolmodellen vertellen wat ze zelf en binnen hun organisatie doen om diversiteit en inclusie te bevorderen.

Rolmodellen aan het woord

Ben jij benieuwd welke bedrijven er mee doen aan deze campagne? Bekijk alle verhalen hier!

Het laaste nieuws

Sifted: Wie leiden startups? Niet vrouwen…

Vrouwen zijn nog steeds zwaar ondervertegenwoordigd in leiderschapsposities bij startups. En dat terwijl er steeds meer aandacht is voor het tekort aan vrouwen in leiderschapsposities.

Forbes: Neurodiversiteit op de werkvloer

Het Ierse softwarebedrijf Texthelp deed onderzoek naar neurodiversiteit op de werkvloer bij Amerikaanse bedrijven en publiceerde een whitepaper met tips en best practices voor meer (neuro)diversiteit en inclusie.

FD: Deeltijdprinses of Assepoester?

Een groot tekort op de arbeidsmarkt? Dan gaan vrouwen toch gewoon meer werken!