Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven over diversiteit en inclusie? Meld je aan voor onze mailings en krijg nieuwe artikelen direct in je mailbox!

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Diversity Day: rolmodellen aan het woord

Vandaag tijdens Diversity Day vragen we extra aandacht voor het belang en de kracht van diversiteit en inclusie (D&I) en het omarmen en benutten van ieders unieke talenten. Diversiteit binnen teams zorgt voor andere perspectieven, verrijking van kennis en draagt bij aan de groei van het bedrijf.

De Taskforce Diversiteit & Inclusie richt zich op de diversiteit en inclusie binnen de Nederlandse digitale sector. Te beginnen bij het verhogen van het aandeel vrouwen! Inzetten op diversiteit en inclusie binnen de digitale sector is slim, logisch en eerlijk. Bovendien is de instroom van divers arbeidspotentieel hard nodig om de tekorten op de ICT-arbeidsmarkt te verkleinen. Op Diversity Day laten we de kracht en het potentieel zien van diversiteit en inclusie binnen de digitale sector. Wij doen dit samen met een selectie rolmodellen. De rolmodellen vertellen wat ze zelf en binnen hun organisatie doen om diversiteit en inclusie te bevorderen.

Rolmodellen aan het woord

Ben jij benieuwd welke bedrijven er mee doen aan deze campagne? Bekijk alle verhalen hier!

Het laaste nieuws

Kick-off Werkgroep D&I 2023

Op 4 april kwamen vijf vooruitstrevende IT-bedrijven samen voor de kick-off van de tweede editie van de Werkgroep D&I.Inzet: hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever?

Twee jaar Taskforce D&I

De Taskforce Diversiteit en Inclusie (D&I) bestaat nu bijna twee jaar en werkt hard aan het realiseren van een meer diverse en inclusieve digitale sector. Na twee jaar zijn de ambities nog steeds torenhoog.

Digitale sector heeft meer D&I-data nodig om diversiteitsprobleem te tackelen

Zonder een datagedreven D&I-beleid is het voor de IT-sector moeilijk haar eigen diversiteitsprobleem te identificeren. Want een probleem kun je pas oplossen als je het kan zien.