Kennisbank

Een verzameling van onderzoeken en artikelen over diversiteit en inclusie samengesteld voor jou. De laatste ontwikkelingen op D&I gebied van nieuwe wet- en regelgeving, best practices tot tips & tricks en meer.

Zoeken

Thema's

Types

Filters:
Harvard Business Review

Micro-bevestigingen tegen micro-agressie

Werknemers die tot een minderheid behoren, hebben vaak te maken met micro-agressies op de werkvloer. Deze subtiele negatieve acties hebben effect op iemands prestaties en welzijn. Onderzoekers hebben een tegengif bedacht: micro-bevestigingen.
Deloitte

Bondgenoot voor vrouwen in tech

Nog steeds zitten er maar weinig vrouwen op leidinggevende posities in de technologiesector. Als bondgenoot voor een collega kun je helpen daar verandering in te brengen. Bondgenootschap heeft bovendien nog meer voordelen voor organisaties.
TOPdesk

Diversiteit en Inclusie in de praktijk bij TOPdesk

Software-ontwikkelaar TOPdesk valt op in de IT-sector. Al jaren werken er ongeveer evenveel vrouwen als mannen bij het bedrijf. Nick Spier en Stephanie Ip vertellen waarom D&I bij TOPdesk in het DNA zit.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Werkgroepbijeenkomst #3: Inclusief leiderschap

Een authentieke en inclusieve leider zijn- waarom is dat nodig en wat betekent het precies? Dat vertellen Bas van der Veldt en Caroline Glasbergen.
Kyndryl

Diversiteit en Inclusie in de praktijk bij Kyndryl

Kyndryl groeit niet alleen als bedrijf en merk, maar ook op het gebied van D&I. Paul Creemer vertelt waarom het belangrijk is jezelf te kunnen zijn en over de kracht van inclusieve Kyndryl-netwerken.
Lepaya

D&I in de praktijk met Lepaya

Lepaya scoort hoog op genderdiversiteit en heeft werknemers uit maar liefst 43 verschillende landen in dienst. Klantsuccesmanager en D&I-lead Vilde Hansen van Lepaya vertelt hoe de praktijk eruitziet.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Werkgroepbijeenkomst #2: Inclusieve werving en selectie

Wie nieuw en divers IT-talent zoekt, moet het exclusieve proces van werving en selectie zo inclusief mogelijk maken. Concreet betekent dat bijvoorbeeld dat we in de toekomst niet meer werven

D&I content voor de Taskforce?

Heeft jouw bedrijf een inspirerend Diversiteit & Inclusie (D&I) artikel, best practice, onderzoek, video, tool etc en wil je daar graag meer zichtbaarheid aan geven? Vul onderstaand formulier in en wij kijken of het aansluit bij onze bestaande content. Op deze manier bieden wij meer publiciteit voor jouw bestaande D&I initiatieven.