Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven over diversiteit en inclusie? Meld je aan voor onze mailings en krijg nieuwe artikelen direct in je mailbox!

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Startup Genome

De rol van vrouwen in Europese Tech Startup Ecosystems

Wat is het aandeel vrouwen in de diverse Tech Startup Ecosystems in Europa? Startup Genome en We Rise hebben dit in kaart gebracht. Het resultaat is een ranglijst van 25 ecosystemen in Europa.

Om tot de ranglijst te komen hebben Startup Genome en We Rise gekeken naar een aantal factoren, waaronder het percentage funding dat vrouwelijke founders krijgen, het aandeel vrouwelijke leiders in startups en het totaal aantal vrouwen dat werkt in tech. Het onderzoek is gesteund door StartupAmsterdam.

De top-3 bestaat uit Londen, Parijs en Berlijn. Het Amsterdamse startup-ecosysteem scoort een tiende plek in de top-25.

Enkele opvallende resultaten in Tech Startup

  • Het aandeel vrouwelijke founders in Europa blijft onder de 15%;
  • Binnen de steden in de top-25 werd gemiddeld 25% van de banen ingevuld door vrouwen;
  • Het succes van scale-ups van vrouwelijke founders is het grootst in Brussel, Amsterdam en Barcelona.

Over het artikel

Startup Genome en We Rise hebben onderzoek gedaan naar het aandeel vrouwen in de diverse Tech Startup Exosystems in Europa. Bron van dit artikel is de website van Startup Genome. Uitgebreide resultaten uit het onderzoek en de factsheet vind je op hun website.

Dit artikel is geplaatst op 20 december 2021.

D&I content voor de Taskforce?

Heeft jouw bedrijf een inspirerend Diversiteit & Inclusie (D&I) artikel, best practice, onderzoek, video, tool etc en wil je daar graag meer zichtbaarheid aan geven? Vul onderstaand formulier in en wij plaatsen het op de Taskforce D&I website. Op deze manier bieden wij meer publiciteit voor jouw bestaande D&I initiatieven.

Gerelateerde artikelen

Harvard Business Review

People analytics inzetten voor een rechtvaardige werkomgeving

Hoe kan je recruitment en beloningen tot promotie, opleiding en evaluatie volledig automatiseren? People analytics is een methode om het verzamelen van data en menselijk gedrag te verbeteren.
Rabobank

Inclusie loont, maar Nederland blijft achter

Volgens onderzoek van Rabobank naar inclusie in het Nederlandse bedrijfsleven blijken kleine bedrijven zonder diversiteitsbeleid inclusiever dan grote bedrijven mét een dergelijk beleid.
Goldschmeding Foundation

Diversiteit en inclusie op de werkvloer vergroten met SMART doelen

Praktische handleiding om D&I doelstellingen SMART te formulieren. Hiermee vergoot je de kans op succes.