Werkgroep Diversiteit en Inclusie 2023

De digitale sector enkel een mannenwereld? Als het aan ons ligt niet!

De Taskforce Diversiteit & Inclusie van NLdigital zijn gestart met de tweede editie van de Werkgroep Diversiteit & Inclusie (D&I).

Momenteel is aanmelden voor deze werkgroep niet meer mogelijk. Wil je dat we je op de hoogte gehouden worden van een eventuele volgende Werkgroep D&I? Meld je aan

Werkgroep

Waarom meedoen?

Momenteel is het aandeel vrouwen in de Nederlandse ICT-sector slechts 21 procent, dit kan en moet beter! Daarom start de Taskforce Diversiteit & Inclusie van NLdigital in maart 2023 met een nieuwe Werkgroep D&I om bedrijven in de digitale sector te helpen met het bevorderen van genderdiversiteit. Daarnaast verdiepen we ons ook in het bevorderen van o.a. culturele diversiteit, leeftijd en inclusie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Kortom, wil jouw organisatie actief aan de slag gaan met het bevorderen van D&I? Met de Werkgroep D&I helpen we door je te voorzien van kennis, praktische vaardigheden en toegang tot een netwerk van ervaringsdeskundigen en experts. Samen met peers binnen de digitale sector maak je vanaf april 2023, d.m.v. een programma van 8 bijeenkomsten, concrete stappen op weg naar verbetering binnen je organisatie.

Lees hier over de kick-off van de Werkgroep D&I. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Meld je uiterlijk 1 mei aan om nog deel te kunnen nemen met jouw organisatie!

Momenteel is aanmelden voor deze werkgroep niet meer mogelijk. Wil je dat we je op de hoogte gehouden worden van een eventuele volgende Werkgroep D&I? Meld je aan

Redenen om diverser en inclusiever te worden:

Maatschappelijk

  • Meer gelijke kansen;
  • Inclusievere producten en diensten.

Sterke businesscase

  • Bevordert het aantrekken en behouden van talent;
  • Productiviteit van teams;
  • Draagt zo bij aan de winstgevendheid van de organisatie.

Wat levert de Werkgroep D&I op?

Weten wat aantoonbaar werkt
  • Je hebt via de wetenschap een scherper beeld welke maatregelen aantoonbaar werken om genderdivers te worden.

Horen over weerbarstige praktijk
  • Je hebt via ervaringsdeskundigen een scherper beeld welke weerbarstige praktijk je gaat tegenkomen.

Sterk netwerk van peers
  • Je hebt een netwerk van peers opgebouwd om te sparren over het opzetten van een diversiteitsbeleid.
Meer bewustzijn binnen je organisatie
  • Je hebt een voorstel uitgewerkt voor de eerste acties binnen je organisatie naar meer diversiteit.

Doordachte business case
  • Je hebt een business case geschreven voor de noodzaak van diversiteitsbeleid binnen jouw organisatie

Uitvoer van eerste actie
  • Je bent met een eerste actie naar keuze gestart waarvan het succes (op een later moment) meetbaar is.

Terugblik Werkgroep D&I 2020

In 2020 was de eerste editie van de Werkgroep D&I, opgericht door branchevereniging NLdigital. Samen met o.a. AFAS software, Axians, CGI, Conduction, Conscia, Interxion, Nalta, PQR en Salesforce zijn we actief aan de slag gegaan met het bevorderen van D&I binnen hun organisaties. Wat waren de belangrijkste lessons learned? Lees het hier.

Bij het aanmelden voor deze werkgroep zag ik dat een sessie zal gaan over het opstellen van inclusieve vacatureteksten, waardoor vrouwen zich eerder aangesproken voelen. Bij die mogelijkheid had ik nog nooit stilgestaan. Voorheen was ik al blij áls we een geschikte kandidaat vonden – in de praktijk zijn dat vrijwel altijd mannen. Ik kijk ernaar uit om van dit soort praktische interventies te leren zodat we een meer diverse en inclusieve organisatie kunnen worden.

Mike Veldhuis, Partner, Nalta – Deelnemer Werkgroep 2020
Nalta Logo

Onze droom is een bedrijf te creëren waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht geslacht, leeftijd en cultuur. Want als je je ergens thuis voelt en jezelf durft te zijn, zul je ook het meeste bijdragen en presteer je het best.

Tessy van Stuijvenberg, Sector Vice President Manufacturing, Retail & Financial Services, CGI – Deelnemer Werkgroep 2020

Als lid van de Taskforce Diversiteit & Inclusie heeft PQR zich samen met een selectie van IT-bedrijven een jaar lang verdiept in oplossingen om de digitale sector diverser en inclusiever te maken. Daarom werken we nu met kwantificeerbare doelen waarlangs we onze voortgang kunnen meten.

Emmely de Regt-Kruft, HR-directeur, PQR – Deelnemer Werkgroep 2020

Voorwaarden deelname

  • Actief binnen de digitale sector
    Jouw bedrijf is actief in de digitale sector en heeft tussen de 50-250 medewerkers.
  • Twee deelnemende teamleden per bedrijf
    Minimaal één executive die niet in hr werkt, maar direct in de business. Wees je bewust van een genderdiverse vertegenwoordiging vanuit jouw organisatie.
  • Acht bijeenkomsten
    Jullie zijn beschikbaar voor 8 bijeenkomsten van elk ongeveer 2 uur. Beide deelnemers moeten bij iedere sessie aanwezig zijn.
  • Tijdsinvestering per persoon circa 30 uur
    De verwachte tijdsinvestering is circa 30 uur per persoon. Daarnaast zal er tijd nodig zijn om interventies/maatregelen door te voeren in de praktijk.
  • Start maart 2023 en einde december 2023
    Het is een mix van fysieke en online bijeenkomsten, waarbij het merendeel fysiek op het kantoor van NLdigital zal zijn.
  • Kosten voor deelnemen
    Voor bedrijven met meer dan 100 medewerkers bedraagt de fee €1.750,-, voor bedrijven met 50-100 medewerkers bedraagt de fee € 800,-. Deelname voor NLdigital leden is gratis.

Voldoet jouw organisatie niet aan de bovenstaande voorwaarden, maar heb je wel interesse? Meld je aan, dan bespreken we graag de mogelijkheden!

Aanmelden vervolg Werkgroep D&I

Momenteel is aanmelden voor deze werkgroep niet meer mogelijk. Wil je dat we je op de hoogte gehouden worden van een eventuele volgende Werkgroep D&I? Vul het formulier in.

Naam(Vereist)
Specifiek D&I onderwerp waar wij mee aan de slag willen:(Vereist)
Ik wil graag….(Vereist)
Wil je onze maandelijkse update over D&I in de digitale sector ontvangen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.