RSM: Vrouwenorganisaties werken vaak nog solitair

Nederlandse organisaties die opkomen voor de belangen van vrouwen zeggen de ambitie te hebben om samen te werken, maar werken in de praktijk toch vaak alleen. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus Centre for Women and Organisations (ECWO) van de Rotterdam School of Management, Erasmus University.

Vrouwenorganisaties en -netwerken spreken de ambities uit om samen te werken met andere belangenbehartigers. Ze zien daar kansen voor op het gebied van gedeelde doelen zoals gelijke vertegenwoordiging, gelijke beloning, sociale veiligheid en het creëren van verbondenheid. In de praktijk werken deze organisaties en -netwerken echter vaak nog ieder voor zich.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Kirsten Kardijk, assistent-onderzoeker van ECWO, en gepresenteerd op de jaarlijkse ECWO-conferentie ‘Gender Balanced Leadership Conference: (Re)Connecting (Wo)Men’. Kardijk onderzocht bestaande vrouwenorganisaties en -netwerken in Nederland en verkreeg middels een digitale enquête inzicht in hun organisatiestructuren, economische aard, missie en visie. ECWO-directeur Hanneke Takkenberg sprak de hoop uit dat op de conferentie een ‘meta-netwerk’ voor vrouwenorganisaties zou kunnen ontstaan, zodat de gewenste samenwerkingen daadwerkelijk van de grond zullen komen in de toekomst.

Over het artikel

‘Spotlight on solitary nature of women’s organisations in the Netherlands’ werd onderzocht en geschreven voor Rotterdam School of Management Erasmus University.

Het laatste nieuws

Nieuwe Inclusive30: leiders die BV Nederland echt inclusiever maken

Voor het vierde jaar op rij heeft MT/Sprout een lijst gepresenteerd van 30 personen die het bedrijfsleven aantoonbaar diverser, inclusiever en gelijkwaardiger maken.

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.

Alles wat je moet weten over International Women’s Day

Vandaag is het International Women’s Day! Op deze dag vieren we de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen en vragen we wereldwijd aandacht voor gendergelijkheid. Want dat is nog steeds hard nodig.