SER: Naar een veilige werkcultuur

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer is aan de orde van de dag. Van de zakenwereld tot aan de tv-studio’s in Hilversum: organisaties moeten aan de slag met een veilige werkcultuur. Het is hoog tijd voor reflectie en verandering.

Een veilige werkomgeving met ruimte voor diversiteit en inclusie was het onderwerp van gesprek tijdens het dit najaar, afgelopen jaar door de SER georganiseerde webinar ‘Veilige werkcultuur als voorwaarde voor een duurzame evenwichtige bedrijfstop’. Panelleden Annemieke Roobeek (Hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement aan Nyenrode Business Universiteit), As Tempelman (CEO Eneco) en Mariëtte Hamer (Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld) deelden hun belangrijkste inzichten:

  • Het gaat ook om psychologische en sociale veiligheid. Grensoverschrijdend gedrag hoeft niet altijd excessief te zijn, maar kan ook in kleinere, subtiele gedragingen zitten.
  • Er is een grote behoefte aan laagdrempelige plekken binnen organisaties om grensoverschrijdend gedrag in vertrouwelijke sfeer te bespreken. Ook subtiele signalen moeten serieus genomen worden en grondig onderzocht.
  • Veilige werkcultuur staat nog niet stevig genoeg op de agenda van bedrijven, het moet een prioriteit zijn, geen nevenactiviteit. Hierbij geldt ook: meten is weten, door op de hoogte te zijn van wat er speelt op alle lagen van een organisatie kun je uitdagingen in kaart brengen en interveniëren.
  • Een cultuuromslag gaat niet over één nacht ijs, maar het begint bij met elkaar om tafel te gaan en elkaar verantwoordelijk te houden.

Over het artikel

‘Terugblik webinar ‘Veilige werkcultuur’: “Topvrouwen vertrekken vanwege grensoverschrijdend gedrag”’ werd onderzocht en geschreven door de Sociaal-Economische Raad. Het webinar Veilige werkcultuur van 28 september 2022 is integraal terug te kijken.

Het laaste nieuws

Startup-ecosysteem: wat kun je verwachten in 2024 op D&I gebied?

Om beter te begrijpen hoe het Amsterdamse en Nederlandse startup-ecosysteem als geheel in 2024 zal veranderen, heeft Silicon Canals zes belangrijke stakeholders gevraagd die direct betrokken zijn bij het startup-ecosysteem.

Breng je stem uit voor de ITvitae Neurodiversiteit Award 2024

ITvitae organiseert dit jaar weer een uitreiking van de ITvitae Neurodiversiteit Award! Welke werkgever of manager geeft de meeste ruimte aan neurodivergent ICT-talent? Breng nu je stem uit!

Code-V: nieuwe samenwerking voor beter ondernemersklimaat vrouwen

Vandaag hebben 64 invloedrijke organisaties hun samenwerking aangekondigd onder de naam Code-V. Gezamenlijk zetten ze zich in voor gelijke ondernemerskansen voor vrouwen in Nederland.