NPO: Documentairereeks Reference Man

Een vierdelige documentairereeks waarin journaliste Sophie Frankenmolen, de kijker meeneemt in haar onderzoek naar de Reference Man. Onze wereld is afgestemd de de standaard witte man, met een lengte van 1,75 m en ongeveer 80 kilo genaamd de Reference Man. Hoe kan het dat heel de wereld nog steeds is getest en gebouwd op deze persoon?

Tijdens de tweede aflevering van de documentairereeks staat Technologie centraal. Wat is de rol van de Reference man binnen de technologie? Met verschillende experts gaat Frankenmolen de discussie aan. Ze gaat opzoek naar welke verborgen vooroordelen er zijn verwerkt in o.a. seksistische en racistische algoritmes.

Aflevering terugkijken?

Bron van dit artikel is de website van NPO.

Het laatste nieuws

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.

Alles wat je moet weten over International Women’s Day

Vandaag is het International Women’s Day! Op deze dag vieren we de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen en vragen we wereldwijd aandacht voor gendergelijkheid. Want dat is nog steeds hard nodig.

DEI-scan: In 15 minuten je sterke punten en kansen in beeld

Diverse Leaders in Tech (DLiT) lanceert de allereerste DEI-benchmark voor de Europese tech industrie. Ontdek hoe jouw tech-bedrijf scoort op diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DEI) én hoe je vooruitgang kunt boeken.