NPO: Documentairereeks Reference Man

Een vierdelige documentairereeks waarin journaliste Sophie Frankenmolen, de kijker meeneemt in haar onderzoek naar de Reference Man. Onze wereld is afgestemd de de standaard witte man, met een lengte van 1,75 m en ongeveer 80 kilo genaamd de Reference Man. Hoe kan het dat heel de wereld nog steeds is getest en gebouwd op deze persoon?

Tijdens de tweede aflevering van de documentairereeks staat Technologie centraal. Wat is de rol van de Reference man binnen de technologie? Met verschillende experts gaat Frankenmolen de discussie aan. Ze gaat opzoek naar welke verborgen vooroordelen er zijn verwerkt in o.a. seksistische en racistische algoritmes.

Aflevering terugkijken?

Bron van dit artikel is de website van NPO.

Het laatste nieuws

Vierdaagse werkweek voor AFAS-medewerkers

Vanaf 1 januari 2025 voert AFAS Software voor alle medewerkers een vierdaagse werkweek in. De arbeidsvoorwaarden blijven gelijk. Op de vrijdagen gaat het kantoor dicht en heeft iedereen een ontwikkeldag.

Nieuwe Inclusive30: leiders die BV Nederland echt inclusiever maken

Voor het vierde jaar op rij heeft MT/Sprout een lijst gepresenteerd van 30 personen die het bedrijfsleven aantoonbaar diverser, inclusiever en gelijkwaardiger maken.

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.