Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven over diversiteit en inclusie? Meld je aan voor onze mailings en krijg nieuwe artikelen direct in je mailbox!

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

NPO: Documentairereeks Reference Man

Een vierdelige documentairereeks waarin journaliste Sophie Frankenmolen, de kijker meeneemt in haar onderzoek naar de Reference Man. Onze wereld is afgestemd de de standaard witte man, met een lengte van 1,75 m en ongeveer 80 kilo genaamd de Reference Man. Hoe kan het dat heel de wereld nog steeds is getest en gebouwd op deze persoon?

Tijdens de tweede aflevering van de documentairereeks staat Technologie centraal. Wat is de rol van de Reference man binnen de technologie? Met verschillende experts gaat Frankenmolen de discussie aan. Ze gaat opzoek naar welke verborgen vooroordelen er zijn verwerkt in o.a. seksistische en racistische algoritmes.

Aflevering terugkijken?

Bron van dit artikel is de website van NPO.

Het laaste nieuws

Kick-off Werkgroep D&I 2023

Op 4 april kwamen vijf vooruitstrevende IT-bedrijven samen voor de kick-off van de tweede editie van de Werkgroep D&I.Inzet: hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever?

Twee jaar Taskforce D&I

De Taskforce Diversiteit en Inclusie (D&I) bestaat nu bijna twee jaar en werkt hard aan het realiseren van een meer diverse en inclusieve digitale sector. Na twee jaar zijn de ambities nog steeds torenhoog.

Digitale sector heeft meer D&I-data nodig om diversiteitsprobleem te tackelen

Zonder een datagedreven D&I-beleid is het voor de IT-sector moeilijk haar eigen diversiteitsprobleem te identificeren. Want een probleem kun je pas oplossen als je het kan zien.