Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven over diversiteit en inclusie? Meld je aan voor onze mailings en krijg nieuwe artikelen direct in je mailbox!

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Internationale vrouwendag 2022

Tijdens Internationale Vrouwendag staat Lotte de Bruijn, directeur NLdigital, op een peperbus in Amsterdam om aandacht te vragen voor vrouwen binnen de digitale sector. Momenteel is maar 18% van de digitale sector vrouw, een gemiste kans voor de groei van onze sector. 

Van 18% naar 50% vrouwen in 2030

Met de Taskforce Diversiteit & Inclusie zetten wij ons in voor een meer diverse en inclusieve sector. Onze ambitie begint met meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar we gaan ons uiteindelijk richten op diversiteit en inclusie in brede zin van het woord.

Diversiteit is niet alleen eerlijk maar ook slim

Lotte: “We willen als sector een representatieve afspiegeling zijn van de maatschappij. Natuurlijk is diversiteit veel meer dan man/vrouw. Maar op een dag als vandaag denken we allemaal na over hoe we meer vrouwen kunnen aantrekken en behouden in de digitale sector. Dat is niet alleen eerlijk, logisch en nodig, maar zorgt ook voor betere producten en diensten. Wist je bijvoorbeeld dat diverse bedrijven een productiviteitsstijging hebben van 32%? Dat ze 35% meer winstgevend zijn? En dat ze 87% van de tijd betere zakelijke beslissingen nemen?”

Lotte de Bruijn voor Equals Amsterdam

Peperbussen met rolmodellen

Equals Amsterdam laat op Internationale Vrouwendag de (bestaande maar nog niet genoeg) kracht van diversiteit in de techwereld zien. 62 vrouwen van 44 verschillende organisaties sloten zich bij hen aan en zijn te zien op 55 billboards in en rond Amsterdam. 

Het laaste nieuws

Kick-off Werkgroep D&I 2023

Op 4 april kwamen vijf vooruitstrevende IT-bedrijven samen voor de kick-off van de tweede editie van de Werkgroep D&I.Inzet: hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever?

Twee jaar Taskforce D&I

De Taskforce Diversiteit en Inclusie (D&I) bestaat nu bijna twee jaar en werkt hard aan het realiseren van een meer diverse en inclusieve digitale sector. Na twee jaar zijn de ambities nog steeds torenhoog.

Digitale sector heeft meer D&I-data nodig om diversiteitsprobleem te tackelen

Zonder een datagedreven D&I-beleid is het voor de IT-sector moeilijk haar eigen diversiteitsprobleem te identificeren. Want een probleem kun je pas oplossen als je het kan zien.