Internationale vrouwendag 2022

Tijdens Internationale Vrouwendag staat Lotte de Bruijn, directeur NLdigital, op een peperbus in Amsterdam om aandacht te vragen voor vrouwen binnen de digitale sector. Momenteel is maar 18% van de digitale sector vrouw, een gemiste kans voor de groei van onze sector. 

Van 18% naar 50% vrouwen in 2030

Met de Taskforce Diversiteit & Inclusie zetten wij ons in voor een meer diverse en inclusieve sector. Onze ambitie begint met meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar we gaan ons uiteindelijk richten op diversiteit en inclusie in brede zin van het woord.

Diversiteit is niet alleen eerlijk maar ook slim

Lotte: “We willen als sector een representatieve afspiegeling zijn van de maatschappij. Natuurlijk is diversiteit veel meer dan man/vrouw. Maar op een dag als vandaag denken we allemaal na over hoe we meer vrouwen kunnen aantrekken en behouden in de digitale sector. Dat is niet alleen eerlijk, logisch en nodig, maar zorgt ook voor betere producten en diensten. Wist je bijvoorbeeld dat diverse bedrijven een productiviteitsstijging hebben van 32%? Dat ze 35% meer winstgevend zijn? En dat ze 87% van de tijd betere zakelijke beslissingen nemen?”

Lotte de Bruijn voor Equals Amsterdam

Peperbussen met rolmodellen

Equals Amsterdam laat op Internationale Vrouwendag de (bestaande maar nog niet genoeg) kracht van diversiteit in de techwereld zien. 62 vrouwen van 44 verschillende organisaties sloten zich bij hen aan en zijn te zien op 55 billboards in en rond Amsterdam. 

Het laaste nieuws

Equal Pay Day: vanaf vandaag werken vrouwen voor niets

Het is Equal Pay Day. Vanaf vandaag werken vrouwen de rest van het jaar symbolisch voor niets. Hoe dit kan? Mannen verdienen nog steeds zo'n 14 procent meer dan vrouwen. Structurele aandacht voor dit onderwerp is dus nodig.

Taskforce D&I publiceert whitepapers

Om het belang van gelijke beloning en een eerlijke man-vrouwverhouding in de top te blijven benadrukken, publiceren we twee whitepapers over deze onderwerpen. We geven hierin praktische tips en handvatten om hiermee aan de slag te gaan binnen jouw organisatie.

Percentage vrouwen in Nederlandse techsector zakt onder Europees gemiddelde

Het percentage vrouwen in technische functies in de Nederlandse digitale sector is in 2023 gedaald naar 19%. Dit blijkt uit de Dutch D&I in Digital Benchmark van 2023.