Inclusive30 van MT/Sprout

Deze leiders maken het Nederlandse bedrijfsleven écht inclusiever

Leiders zijn een voorbeeld voor anderen en hebben grote invloed. Wij hebben als samenleving en het bedrijfsleven, maar ook het onderwijs en de overheid, een enorme slag te maken omtrent diversiteit en inclusie. MT/Sprout geloofd dat we het meeste kunnen leren van de leiders die hierin voorop lopen en laten zien dat het anders kan. MT/Sprout presenteert de Inclusive30, een lijst van leiders die in de praktijk tastbare resultaten boeken, hun organisatie meekrijgen in hun visie, en ook daarbuiten anderen inspireren om stappen te zetten.

Graag feliciteren wij Ronald Nieuwenhuis, Manager Inclusiviteit & Sociaal Ondernemen bij KPN, frontrunner van de Taskforce D&I met een verdiende plek, op deze inspirerende lijst.

Inclusive30 van 2022

Deze jaarlijkse lijst met dertig personen is de tweede editie samengesteld door MT/Sprout. De lijst met leiders die een bewezen bijdrage leveren aan diversiteit en inclusie in het Nederlandse bedrijfsleven. Bron van dit artikel is de website van MT/Sprout.

Het laaste nieuws

RSM: Vrouwenorganisaties werken vaak nog solitair

Nederlandse organisaties die opkomen voor de belangen van vrouwen zeggen de ambitie te hebben om samen te werken, maar werken in de praktijk toch vaak alleen. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus Centre for Women and Organisations

NRC: Weinig lgbtq+-ers in de bedrijfstop

De representatie van lgbtq+-mensen in de top van het bedrijfsleven heeft nog een lange weg te gaan. Experts raden aan om meer te investeren in het wegnemen van belemmeringen en het kweken van bewustzijn onder bestuurders.

SER: Naar een veilige werkcultuur

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer is aan de orde van de dag. Van de zakenwereld tot aan de tv-studio’s in Hilversum: organisaties moeten aan de slag met een veilige werkcultuur. Het is hoog tijd voor reflectie en verandering.