Inclusive30 van MT/Sprout

Deze leiders maken het Nederlandse bedrijfsleven écht inclusiever

Leiders zijn een voorbeeld voor anderen en hebben grote invloed. Wij hebben als samenleving en het bedrijfsleven, maar ook het onderwijs en de overheid, een enorme slag te maken omtrent diversiteit en inclusie. MT/Sprout geloofd dat we het meeste kunnen leren van de leiders die hierin voorop lopen en laten zien dat het anders kan. MT/Sprout presenteert de Inclusive30, een lijst van leiders die in de praktijk tastbare resultaten boeken, hun organisatie meekrijgen in hun visie, en ook daarbuiten anderen inspireren om stappen te zetten.

Graag feliciteren wij Ronald Nieuwenhuis, Manager Inclusiviteit & Sociaal Ondernemen bij KPN, frontrunner van de Taskforce D&I met een verdiende plek, op deze inspirerende lijst.

Inclusive30 van 2022

Deze jaarlijkse lijst met dertig personen is de tweede editie samengesteld door MT/Sprout. De lijst met leiders die een bewezen bijdrage leveren aan diversiteit en inclusie in het Nederlandse bedrijfsleven. Bron van dit artikel is de website van MT/Sprout.

Het laaste nieuws

Equal Pay Day: vanaf vandaag werken vrouwen voor niets

Het is Equal Pay Day. Vanaf vandaag werken vrouwen de rest van het jaar symbolisch voor niets. Hoe dit kan? Mannen verdienen nog steeds zo'n 14 procent meer dan vrouwen. Structurele aandacht voor dit onderwerp is dus nodig.

Taskforce D&I publiceert whitepapers

Om het belang van gelijke beloning en een eerlijke man-vrouwverhouding in de top te blijven benadrukken, publiceren we twee whitepapers over deze onderwerpen. We geven hierin praktische tips en handvatten om hiermee aan de slag te gaan binnen jouw organisatie.

Percentage vrouwen in Nederlandse techsector zakt onder Europees gemiddelde

Het percentage vrouwen in technische functies in de Nederlandse digitale sector is in 2023 gedaald naar 19%. Dit blijkt uit de Dutch D&I in Digital Benchmark van 2023.