Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven over diversiteit en inclusie? Meld je aan voor onze mailings en krijg nieuwe artikelen direct in je mailbox!

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

Inclusive30 van MT/Sprout

Deze leiders maken het Nederlandse bedrijfsleven écht inclusiever

Leiders zijn een voorbeeld voor anderen en hebben grote invloed. Wij hebben als samenleving en het bedrijfsleven, maar ook het onderwijs en de overheid, een enorme slag te maken omtrent diversiteit en inclusie. MT/Sprout geloofd dat we het meeste kunnen leren van de leiders die hierin voorop lopen en laten zien dat het anders kan. MT/Sprout presenteert de Inclusive30, een lijst van leiders die in de praktijk tastbare resultaten boeken, hun organisatie meekrijgen in hun visie, en ook daarbuiten anderen inspireren om stappen te zetten.

Graag feliciteren wij Ronald Nieuwenhuis, Manager Inclusiviteit & Sociaal Ondernemen bij KPN, frontrunner van de Taskforce D&I met een verdiende plek, op deze inspirerende lijst.

Inclusive30 van 2022

Deze jaarlijkse lijst met dertig personen is de tweede editie samengesteld door MT/Sprout. De lijst met leiders die een bewezen bijdrage leveren aan diversiteit en inclusie in het Nederlandse bedrijfsleven. Bron van dit artikel is de website van MT/Sprout.

Het laaste nieuws

Kick-off Werkgroep D&I 2023

Op 4 april kwamen vijf vooruitstrevende IT-bedrijven samen voor de kick-off van de tweede editie van de Werkgroep D&I.Inzet: hoe maak je je bedrijf structureel diverser en inclusiever?

Twee jaar Taskforce D&I

De Taskforce Diversiteit en Inclusie (D&I) bestaat nu bijna twee jaar en werkt hard aan het realiseren van een meer diverse en inclusieve digitale sector. Na twee jaar zijn de ambities nog steeds torenhoog.

Digitale sector heeft meer D&I-data nodig om diversiteitsprobleem te tackelen

Zonder een datagedreven D&I-beleid is het voor de IT-sector moeilijk haar eigen diversiteitsprobleem te identificeren. Want een probleem kun je pas oplossen als je het kan zien.