Gratis online training ‘Het nieuwe werven en selecteren’

Vind talent zonder vooroordelen

Deze week stond het Wetsvoorstel toezicht gelijke kansen bij werving en selectie op de agenda van de Eerste Kamer. Als deze nieuwe wet van kracht is, moeten werkgevers met meer dan 25 werknemers een werkwijze voor objectief werven en selecteren vastleggen. Movisie en SER Diversiteit in Bedrijf hebben een online training ontwikkeld die je gratis kunt doen en waarin je praktische tools krijgt om als organisatie klaar te zijn voor deze veranderingen.

Objectief werven en selecteren

Hoe vind je de juiste persoon voor een vacature? Vaak worden mensen afgeleid door zaken die niets te maken hebben met vaardigheden of kwaliteiten blijkt uit onderzoek. Dit kun je voorkomen door voornamelijk te focussen op kennis, vaardigheden en houding, in plaats van hoe iemand eruitziet of een leeftijd. Zo vind je de kandidaat die het meest geschikt is voor de functie. In de online training van Movisie en SER Diversiteit in Bedrijf staat deze methode centraal.

Doelgroep

De online gratis training is met name gericht op mkb’ers (werkgevers en HR-professionals) en de focus ligt op organisaties zonder grote HR-afdeling.

Na het doorlopen van de training (duur 60 minuten) heb je:

  • kennis over de wettelijke verplichtingen rond objectief werven en selecteren;
  • begrip van de voordelen van gelijke kansen in werving en selectie;
  • inzicht in de huidige status van je organisatie op dit gebied;
  • toegang tot tools om objectief te gaan werven en selecteren;
  • een stappenplan en planning voor de implementatie.

Aanmelden

Om de training te volgen moet je je eenmalig registreren.

Het laatste nieuws

Nieuwe Inclusive30: leiders die BV Nederland echt inclusiever maken

Voor het vierde jaar op rij heeft MT/Sprout een lijst gepresenteerd van 30 personen die het bedrijfsleven aantoonbaar diverser, inclusiever en gelijkwaardiger maken.

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.

Alles wat je moet weten over International Women’s Day

Vandaag is het International Women’s Day! Op deze dag vieren we de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen en vragen we wereldwijd aandacht voor gendergelijkheid. Want dat is nog steeds hard nodig.