Forbes: 5x budget vrijmaken voor diversiteit

Nu de budgetten voor 2023 verdeeld worden, is het een goed moment om geld te alloceren voor diversiteit en inclusie.

Zakentijdschrift Forbes maakte een lijst met 5 concrete ideeën voor techbedrijven om in 2023 in diversiteit te investeren:

  • Het stageprogramma omzetten naar een diversiteitsprogramma of het uitbreiden zodat het een minimumpercentage van diverse kandidaten toelaat.
  • Een micro-stage of -traineeship opzetten (inclusief budget voor de werknemers die dit zullen begeleiden).
  • Sollicitanten rekruteren bij een opleiding waar de organisatie normaal niet bij rekruteert, al dan niet in samenwerking met een recruitmentbureau dat specialiseert in diversiteit en goede contacten met opleidingsinstituten heeft.
  • In samenwerking met tech-opleidingen een innovatieve manier bedenken om studenten te bereiken in plaats van de geijkte banenmarkt waar alleen een bepaald type student naartoe komt.
  • Werknemers in staat stellen om naast hun werk (tijdelijk) les te geven bij opleidingen die moeite hebben om gekwalificeerde techdocenten te vinden.

De techsector heeft de mond vol van het belang van diversiteit. Dit is het moment om ook echt in diversiteit te investeren, in plaats van er alleen over te praten.

Over het artikel

‘It’s Budget Season: 5 Ways To Budget For Diversity In Tech’ werd onderzocht en geschreven door Judith Spitz voor Forbes

Het laatste nieuws

Nieuwe Inclusive30: leiders die BV Nederland echt inclusiever maken

Voor het vierde jaar op rij heeft MT/Sprout een lijst gepresenteerd van 30 personen die het bedrijfsleven aantoonbaar diverser, inclusiever en gelijkwaardiger maken.

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.

Alles wat je moet weten over International Women’s Day

Vandaag is het International Women’s Day! Op deze dag vieren we de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen en vragen we wereldwijd aandacht voor gendergelijkheid. Want dat is nog steeds hard nodig.