Forbes: 5x budget vrijmaken voor diversiteit

Nu de budgetten voor 2023 verdeeld worden, is het een goed moment om geld te alloceren voor diversiteit en inclusie.

Zakentijdschrift Forbes maakte een lijst met 5 concrete ideeën voor techbedrijven om in 2023 in diversiteit te investeren:

  • Het stageprogramma omzetten naar een diversiteitsprogramma of het uitbreiden zodat het een minimumpercentage van diverse kandidaten toelaat.
  • Een micro-stage of -traineeship opzetten (inclusief budget voor de werknemers die dit zullen begeleiden).
  • Sollicitanten rekruteren bij een opleiding waar de organisatie normaal niet bij rekruteert, al dan niet in samenwerking met een recruitmentbureau dat specialiseert in diversiteit en goede contacten met opleidingsinstituten heeft.
  • In samenwerking met tech-opleidingen een innovatieve manier bedenken om studenten te bereiken in plaats van de geijkte banenmarkt waar alleen een bepaald type student naartoe komt.
  • Werknemers in staat stellen om naast hun werk (tijdelijk) les te geven bij opleidingen die moeite hebben om gekwalificeerde techdocenten te vinden.

De techsector heeft de mond vol van het belang van diversiteit. Dit is het moment om ook echt in diversiteit te investeren, in plaats van er alleen over te praten.

Over het artikel

‘It’s Budget Season: 5 Ways To Budget For Diversity In Tech’ werd onderzocht en geschreven door Judith Spitz voor Forbes

Het laaste nieuws

Equal Pay Day: vanaf vandaag werken vrouwen voor niets

Het is Equal Pay Day. Vanaf vandaag werken vrouwen de rest van het jaar symbolisch voor niets. Hoe dit kan? Mannen verdienen nog steeds zo'n 14 procent meer dan vrouwen. Structurele aandacht voor dit onderwerp is dus nodig.

Taskforce D&I publiceert whitepapers

Om het belang van gelijke beloning en een eerlijke man-vrouwverhouding in de top te blijven benadrukken, publiceren we twee whitepapers over deze onderwerpen. We geven hierin praktische tips en handvatten om hiermee aan de slag te gaan binnen jouw organisatie.

Percentage vrouwen in Nederlandse techsector zakt onder Europees gemiddelde

Het percentage vrouwen in technische functies in de Nederlandse digitale sector is in 2023 gedaald naar 19%. Dit blijkt uit de Dutch D&I in Digital Benchmark van 2023.