Forbes: 5x budget vrijmaken voor diversiteit

Nu de budgetten voor 2023 verdeeld worden, is het een goed moment om geld te alloceren voor diversiteit en inclusie.

Zakentijdschrift Forbes maakte een lijst met 5 concrete ideeën voor techbedrijven om in 2023 in diversiteit te investeren:

  • Het stageprogramma omzetten naar een diversiteitsprogramma of het uitbreiden zodat het een minimumpercentage van diverse kandidaten toelaat.
  • Een micro-stage of -traineeship opzetten (inclusief budget voor de werknemers die dit zullen begeleiden).
  • Sollicitanten rekruteren bij een opleiding waar de organisatie normaal niet bij rekruteert, al dan niet in samenwerking met een recruitmentbureau dat specialiseert in diversiteit en goede contacten met opleidingsinstituten heeft.
  • In samenwerking met tech-opleidingen een innovatieve manier bedenken om studenten te bereiken in plaats van de geijkte banenmarkt waar alleen een bepaald type student naartoe komt.
  • Werknemers in staat stellen om naast hun werk (tijdelijk) les te geven bij opleidingen die moeite hebben om gekwalificeerde techdocenten te vinden.

De techsector heeft de mond vol van het belang van diversiteit. Dit is het moment om ook echt in diversiteit te investeren, in plaats van er alleen over te praten.

Over het artikel

‘It’s Budget Season: 5 Ways To Budget For Diversity In Tech’ werd onderzocht en geschreven door Judith Spitz voor Forbes

Het laaste nieuws

Twee jaar Taskforce D&I

De Taskforce Diversiteit en Inclusie (D&I) bestaat nu bijna twee jaar en werkt hard aan het realiseren van een meer diverse en inclusieve digitale sector. Na twee jaar zijn de ambities nog steeds torenhoog.

Digitale sector heeft meer D&I-data nodig om diversiteitsprobleem te tackelen

Zonder een datagedreven D&I-beleid is het voor de IT-sector moeilijk haar eigen diversiteitsprobleem te identificeren. Want een probleem kun je pas oplossen als je het kan zien.

RSM: Vrouwenorganisaties werken vaak nog solitair

Nederlandse organisaties die opkomen voor de belangen van vrouwen zeggen de ambitie te hebben om samen te werken, maar werken in de praktijk toch vaak alleen. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus Centre for Women and Organisations