Code-V: nieuwe samenwerking voor beter ondernemersklimaat vrouwen

Vandaag hebben 64 invloedrijke organisaties hun samenwerking aangekondigd onder de naam Code-V. Gezamenlijk zetten ze zich in voor gelijke ondernemerskansen voor vrouwen in Nederland. Het is een samenwerking van overheid, financiële instellingen en belangenorganisaties.

Doelen Code-V

Uit onderzoek van ABN en McKinsey blijkt dat gelijke ondernemerskansen voor vrouwen leiden tot veel voordelen. Bijvoorbeeld: banengroei, duurzaamheid, innovatie en een groei van de Nederlandse economie van ongeveer 139 miljard euro.

De samenwerking, een initiatief van ABN AMRO, bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  • Inzichten verkrijgen
  • Interventies doen
  • Investeringen doen

Met uiteindelijk als doel een diverser en inlcusiever zakelijk ecosysteem dat innovatie stimuleert en de arbeidsparticipatie van vrouwen verhoogt.

Verder lezen

Dit nieuwsbericht is op 12 december geplaatst op de website van ABN AMRO, initiatiefnemer van de samenwerking. Wil je het hele bericht lezen?

Het laatste nieuws

Vierdaagse werkweek voor AFAS-medewerkers

Vanaf 1 januari 2025 voert AFAS Software voor alle medewerkers een vierdaagse werkweek in. De arbeidsvoorwaarden blijven gelijk. Op de vrijdagen gaat het kantoor dicht en heeft iedereen een ontwikkeldag.

Nieuwe Inclusive30: leiders die BV Nederland echt inclusiever maken

Voor het vierde jaar op rij heeft MT/Sprout een lijst gepresenteerd van 30 personen die het bedrijfsleven aantoonbaar diverser, inclusiever en gelijkwaardiger maken.

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.