Code-V: nieuwe samenwerking voor beter ondernemersklimaat vrouwen

Vandaag hebben 64 invloedrijke organisaties hun samenwerking aangekondigd onder de naam Code-V. Gezamenlijk zetten ze zich in voor gelijke ondernemerskansen voor vrouwen in Nederland. Het is een samenwerking van overheid, financiële instellingen en belangenorganisaties.

Doelen Code-V

Uit onderzoek van ABN en McKinsey blijkt dat gelijke ondernemerskansen voor vrouwen leiden tot veel voordelen. Bijvoorbeeld: banengroei, duurzaamheid, innovatie en een groei van de Nederlandse economie van ongeveer 139 miljard euro.

De samenwerking, een initiatief van ABN AMRO, bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  • Inzichten verkrijgen
  • Interventies doen
  • Investeringen doen

Met uiteindelijk als doel een diverser en inlcusiever zakelijk ecosysteem dat innovatie stimuleert en de arbeidsparticipatie van vrouwen verhoogt.

Verder lezen

Dit nieuwsbericht is op 12 december geplaatst op de website van ABN AMRO, initiatiefnemer van de samenwerking. Wil je het hele bericht lezen?

Het laatste nieuws

Kick-off derde editie Werkgroep DEI

Deze week was de kick-off van de derde editie van de Werkgroep DEI. Een nieuwe groep bedrijven gaat actief aan de slag met het bouwen aan een inclusieve en diverse organisatie.

Alles wat je moet weten over International Women’s Day

Vandaag is het International Women’s Day! Op deze dag vieren we de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen en vragen we wereldwijd aandacht voor gendergelijkheid. Want dat is nog steeds hard nodig.

DEI-scan: In 15 minuten je sterke punten en kansen in beeld

Diverse Leaders in Tech (DLiT) lanceert de allereerste DEI-benchmark voor de Europese tech industrie. Ontdek hoe jouw tech-bedrijf scoort op diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DEI) én hoe je vooruitgang kunt boeken.