WOMEN Inc.

Rapport AI, gender en de arbeidsmarkt

April 2021

WOMEN Inc. heeft een verkennend onderzoek gedaan naar de kansen en risico’s van Artificial Intelligence voor vrouwen op de arbeidsmarkt. Ze hebben gesproken met meerdere HR-experts en de uitkomsten van hun onderzoek verwerkt in het rapport ‘AI, gender en de arbeidsmarkt’.

AI wordt al op veel plekken ingezet en krijgt een steeds grotere rol. Ook op de arbeidsmarkt wordt AI belangrijker. Steeds meer organisaties automatiseren hun werving- en selectieprocessen en laten het zoeken en beoordelen van geschikte kandidaten over aan door AI-gestuurde programma’s of bijvoorbeeld LinkedIn. Maar doordat algoritmes menselijke creaties zijn, kunnen ze bestaande bias overnemen en reproduceren en dus net als mensen bevooroordeeld zijn. WOMEN Inc. wil met dit rapport inzichtelijk maken op welke manieren AI wordt ingezet in HR-processen en wat de rol van algoritmes en algorithmic bias hierbij is.

Onderwerpen die aan de orde komen in het rapport:

  • Positie van vrouwen op de arbeidsmarkt met feiten en cijfers, de rol van bias en relevantie van AI.
  • Wat is AI: algoritmes, machine learning en algorithmic bias.
  • AI op de arbeidsmarkt: bekendheid bij HR, AI bij werving en AI bij selectie.
  • Risico’s van AI: bestaande bias wordt versterkt, verwachting dat AI neutraal is en gebrek aan transparantie.
  • Kansen van AI: efficiëntie en betere voorspellers, inzicht in bestaande bias en meer diversiteit op de werkvloer.
  • Wie zijn er nodig voor algoritmes die bijdragen aan eerlijke en inclusieve werving en selectie?
  • De weg naar inclusieve AI.

Over het onderzoek

Dit is een verkennend onderzoek naar de kansen en risico’s van Artificial Intelligence voor vrouwen op de arbeidsmarkt. Er moet nog veel gebeuren voordat AI bijdraagt aan het creëren van gelijke kansen voor vrouwen en mannen in werving en selectie. Er is hiervoor meer onderzoek nodig.

D&I content voor de Taskforce?

Heeft jouw bedrijf een inspirerend Diversiteit & Inclusie (D&I) artikel, best practice, onderzoek, video, tool etc en wil je daar graag meer zichtbaarheid aan geven? Vul onderstaand formulier in en wij plaatsen het op de Taskforce D&I website. Op deze manier bieden wij meer publiciteit voor jouw bestaande D&I initiatieven.

Gerelateerde artikelen

Taskforce Diversiteit & Inclusie

Hoe zorg je voor inclusieve werving en selectie?

Hoe richt je HR-beleid in om meer vrouwen en minderheden binnen te halen én te behouden? Succesvolle techbedrijven delen praktische tips en best practices.
Visma

Make progress happen

Als innovatief softwarebedrijf willen we de beste talenten uit de markt aantrekken, rekruteren en behouden. We zien dat we betere resultaten creëren als onze medewerkers een weergave zijn van de…
McKinsey & Company

De zoektocht naar divers techtalent

Er is enorm veel divers techtalent te vinden… als bedrijven hun aanpak maar verbreden. McKinsey ontwikkelde een stappenplan om bedrijven te helpen de tech-talentenvijver te vinden.