Bloomberg

Vraag vrouwen van kleur niet onbetaald te werken aan diversiteit

Er bestaat een mythe over het gebrek aan diversiteit bij technologiebedrijven. Het zou puur een afspiegeling zijn van de populatie studenten die kiezen voor computerwetenschappen. Maar de ‘pijplijn’ is slechts een deel van het probleem vertelt Joan C. Williams, professor in de rechten aan het Hastings College of the Law van de Universiteit van Californië.

Onderzoek

Eerder onderzoek van Williams wees uit dat vrouwen veel ‘klussen op kantoor’ doen. Haar nieuwe studie is specifiek gericht op vrouwen in de technologie. In deze branche ontdekte ze een nog sterker patroon.

Veel vrouwen en vrouwen van kleur die van technologie hun carrière willen maken, willen simpelweg niet meer in die sector werken; ze kunnen zich niet vinden in de bedrijfscultuur. Bij veel technologiebedrijven worden deze werknemers namelijk gevraagd werk te doen waar zij niet voor betaald krijgen. Werk dat bovendien hun carrière schaadt.

Onbetaald werk

Terwijl witte vrouwen in de technische industrie meer van dit ‘huishoudelijk’ werk en diversiteitswerk op kantoor doen dan witte mannen, doen vrouwen van kleur meer dan witte vrouwen. We spraken met 216 gekleurde vrouwen uit de technologische industrie en ontdekten dat ze bizar veel kantoorklusjes en onbetaald werk deden.

De vrouwen van wie werd verwacht dat ze dit onbetaalde werk deden, werden daar ironisch genoeg tegelijkertijd voor gestraft. Hun prestatiebeoordeling was namelijk uitsluitend gebaseerd op het werk waarvoor ze waren ingehuurd. Doordat ze ook andere – onbetaalde – taken uitvoerden, konden ze minder tijd besteden aan hun reguliere werk.

Overwerkt, onderbenut en ondergewaardeerd

Vrouwen van kleur verlaten de technologie-industrie omdat ze zich overwerkt, onderbenut en ondergewaardeerd voelen. Dit valt volgens Williams eenvoudig op te lossen. Laat gekleurde vrouwen het werk doen waarvoor ze zijn aangenomen. Huur een officemanager in om kantoorbenodigdheden aan te vullen of een roostersysteem op te zetten. Vraag computerwetenschappers niet om HR ‘te spelen’. En áls ze die aanvullende taken willen doen, betaal ze daar dan voor.

Over dit artikel

Bron van dit artikel is de website van Bloomberg en is geschreven door Joan C. Williams.

Gerelateerde artikelen

Taskforce Diversiteit & Inclusie

Taskforce Diversiteit & Inclusie: 10 lessons learned

De Taskforce Diversiteit & Inclusie (D&I) van NLdigital onderzocht gedurende een jaar hoe de digitale sector diverser en inclusiever kan worden gemaakt. Dit artikel maakt de balans op: hoe maak…
Taskforce Diversiteit & Inclusie

It’s a wrap: terugblik tweede editie Werkgroep D&I

De tweede editie van de Werkgroep Diversiteit & Inclusie van de Taskforce D&I is afgerond. We blikken met de deelnemers terug op de geleerde lessen.
McKinsey & Company

Vrouwen op de werkvloer anno 2022

Nu vrouwen in topfuncties sneller van baan wisselen dan ooit tevoren, hebben bedrijven de grootste moeite om vrouwelijke leiders te behouden. Dat is de belangrijkste