Forbes

Zichtbare versus onzichtbare handicaps op de werkvloer

Veel handicaps zijn niet direct zichtbaar. Dit levert voor werkgevers op de werkvloer uitdagingen op dit te herkennen en te begrijpen. Ongeveer 10% van de volwassenen met handicaps heeft onzichtbare handicaps. In dit artikel van Forbes komt de oprichter van de Invisible Disabilities Association (IDA), Wayne Connell aan het woord met als doel het creëren van meer bewustzijn.

Uitdagingen

Het artikel benadrukt de uitdagingen waarmee mensen met onzichtbare handicaps worden geconfronteerd. Dit kunnen oordelen en kritiek van anderen zijn, die mogelijk niet op de hoogte zijn van de handicap. Werknemers met onzichtbare handicaps kunnen te maken krijgen met gebrek aan begrip en stigma, wat kan leiden tot twijfel en onjuiste oordelen over hun werkmotivatie. Ze moeten meer voor zichzelf opkomen op de werkplek.

Voorlichting

Inclusiviteit, bewustwording en training op alle niveaus van de organisatie is belangrijk hierbij. Voor het vergroten van inclusiviteit en het verminderen van stigma’s is het belangrijk mensen voor te lichten over hoe chronische medische problemen vaak onopgemerkt blijven vanwege hun onzichtbaarheid. Dit is wat IDA onder andere doet met bewustwordingscampagnes.

Lees het hele artikel

‘Visible Vs. Invisible Disabilities: Why It Matters In The Workplace’ is geschreven door Diane Winiarsky voor Forbes. In dit artikel kwam onder andere Wayne Connell aan het woord. Hij is oprichter en CEO van Invisible Disabilities Association (IDA), die hij startte in 1996, nadat zijn vrouw was gediagnosticeerd met MS en de ziekte van Lyme en op veel onbegrip stuitte.

Gerelateerde artikelen

Taskforce Diversiteit & Inclusie

Hoe zorg je voor inclusieve werving en selectie?

Hoe richt je HR-beleid in om meer vrouwen en minderheden binnen te halen én te behouden? Succesvolle techbedrijven delen praktische tips en best practices.
Forbes

Is AI gevaarlijk voor mensen met een beperking?

Nu steeds meer bedrijven AI gebruiken in hun HR-beleid, lopen mensen met een beperking het risico flink benadeeld te worden. Hoog tijd voor meer bewustzijn.
Equalture

13 voordelen van diversiteit op de werkvloer

De 13 vooroordelen van diversiteit, onderbouwd met onderzoek en statistieken door Equalture.