McKinsey & Company

Nieuw rapport Women in the Workplace gepubliceerd

LeanIn.Org en McKinsey & Company hebben het jaarlijkse rapport Women in the Workplace 2023 gepubliceerd. Dit is het grootste uitgebreide onderzoek naar de status van vrouwen in het Amerikaanse bedrijfsleven. Conclusie: er is nog genoeg werk aan de winkel, want uit het onderzoek wordt één ding duidelijk: vrouwen zijn nog steeds niet gelijk op het werk.

Sinds 2015 publiceren LeanIn.Org en McKinsey & Company jaarlijks dit rapport, om bedrijven de informatie te geven die ze nodig hebben vrouwen vooruit te helpen en de genderdiversiteit te verbeteren.

Een aantal belangrijke bevindingen

  • Zo’n 1 op de 4 leiders op C-level niveau is vrouw. En slechts 1 op de 16 is een vrouw van kleur.
  • Het aantal vrouwen van kleur neemt af op alle niveaus.
  • Vooral jonge vrouwen zijn ambitieus: 9 op de 10 vrouwen van 30 jaar en jonger willen promotie maken naar een hogere functie.
  • Bij vrouwen van kleur geeft 88 procent aan promotie te willen naar een hogere functie.

Lees het volledige rapport met alle bevindingen uit het onderzoek op de website van Lean In.

Gerelateerde artikelen

SER, Diversiteit in Bedrijf

Bedrijfsleven laat kansen diversiteit onbenut

Uit onderzoek van o.a. SER Diversiteit in Bedrijf, is gebleken dat bedrijven zich in hun diversiteitsbeleid voornamelijk richten op het vergroten van de instroom van personeel uit ondervertegenwoordigde groepen. Ze…
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Bias op de IT-werkvloer: wanneer masculiene competenties meer worden gewaardeerd

Harder moeten werken voor dezelfde promotie, minder goede beoordeling voor technische prestaties of een andere beoordeling voor hetzelfde gedrag zijn voorbeelden van genderbias.
NRC

De toekomst van het mannenbolwerk

De Amsterdamse Zuidas staat bekend als een masculien bolwerk waar machocultuur aan de orde van de dag is en kwetsbaarheid wordt afgestraft. NRC sprak met tien mannen die er werken,…