VHTO
Frontrunner Frontrunner

Interview Mirjam van Olst: “Als ik iets doe, dan wil ik het goed doen”

Als ze vindt dat het nodig is, dan stapt VHTO ‘Leading Lady’ Mirjam van Olst naar voren. Zo werd ze directeur van een onderneming tijdens haar studie, stond ze op vele podia als SharePoint expert en werd ze Capability and Operations Lead, terwijl ze daar niet meteen de ervaring voor had. “Ik ben altijd op zoek naar uitdaging. Als het er niet is, raak ik verveeld.”

In een gesprek met VHTO vertelt Mirjam van Olst, Global Business Applications Talent Lead voor Avanade en Leading Lady bij VHTO, over de stappen die ze zette in haar carrière, belangrijke momenten en over de eigenschappen die haar helpen in haar werk.

Uitdaging

Zo beschrijft ze hoe ze van uitdaging houdt. Bijvoorbeeld, haar huidige baan is een onmogelijke opdracht – zegt ze zelf – maar dat was juist de reden waarom ze het wilde gaan doen. “Mensen vroegen me wat me beloofd was dat ik ging doen. Ik moet namelijk de vraag die we krijgen vanuit opdrachtgevers invullen met genoeg werknemers. Er is momenteel zo’n krapte, je vindt eigenlijk nooit genoeg mensen. Maar toen ik die opdracht kreeg, dacht ik alleen maar wat een gave uitdaging. Ik weet niet of ik tegenslagen als een tegenslag zie. Ik ben altijd op zoek naar uitdaging. Als het er niet is, raak ik verveeld.”

Ook stapt ze naar voren als ze vindt dat het nodig is. Bijvoorbeeld toen ze directeur werd van de onderneming tijdens haar studie. Later ging die onderneming over in een BV waarvan ze directeur werd, samen met een meer ervaren ondernemer. “Het betekende dat ik zeven tot acht studenten moest managen en dat was best een hoop gedoe.” Dus werd de BV stopgezet en ging van Olst samen met een vriend verder met haar eigen bedrijf. “Hij deed de acquisitie en ik bouwde webapplicaties. Toen nog in de Microsoft taal ‘Classic ASP’.” Dat deed ze vier jaar lang.

Maak je niet druk over randzaken, maar doe wat je graag zou willen doen. Volg je eigen weg. Of als de weg nog niet bestaat, creëer hem dan. Hierdoor is elke dag anders en stop ik nooit met leren. Dit houdt mij geïnspireerd en uitgedaagd.

Mirjam van Olst, Global Business Applications Talent Lead, Avanade

SharePoint expert

Daarna kwam ze bij Macaw terecht waar ze zich in Sharepoint ging verdiepen. Ze werd de eerste Nederlander (buiten Microsoft) die de hoogste certificering op het gebied van Microsoft kreeg. “Als ik iets doe, dan wil ik het goed doen,” zegt ze daarover. Als ze een van de bekendste SharePoint experts in Nederland is, wordt bze enaderd door Avanade om daar aan de slag te gaan. Ze stapt over.

Bij Avanade werkt ze eerst in een technische rol, later stapt ze over naar een niet-technische rol. Omdat ze nog geen ervaring had in die richting lijkt dat een vreemde zet, maar een waar ze wel goed over had nagedacht. “Met inrichten van processen had ik misschien geen ervaring, maar ik had als programmamanager wel al een groot team geleid en daar wilde ik graag in verder. Ik vond het ontzettend leuk om die mensen te motiveren en dat ging ook goed. Het team draaide goed, de sfeer was goed, ondanks dat er ook soms escalaties waren naar de opdrachtgever toe. Ik kon dat allemaal goed managen.”

Inmiddels heeft ze binnen Avanade opnieuw een stap gemaakt, naar de rol van Global Business Applications Talent Lead. Ze doet wat ze leuk vindt, en raad dat meisjes ook aan die voor een keuze staan. “Maak je niet druk over randzaken, maar doe wat je graag zou willen doen. Blijf niet hangen in hoeveel andere meiden de studie volgen of willen doen. Je kan de studie die je helpt om het werk te kunnen doen wat je zou willen doen, ook combineren met vriendinnen buiten je studie. Volg je eigen weg. Of als de weg nog niet bestaat, creëer hem dan.”

Ambassadeurs

Mirjam is ‘Leading Lady’ van VHTO. De ‘Leading Ladies’ vervullen de rol van ambassadeur om het belang van een verhoogde deelname van meisjes en vrouwen in bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te ondersteunen. Ze hebben een voorbeeldfunctie hierin, want zijn allen bèta-, technische of ICT-vrouwen.

D&I content voor de Taskforce?

Heeft jouw bedrijf een inspirerend Diversiteit & Inclusie (D&I) artikel, best practice, onderzoek, video, tool etc en wil je daar graag meer zichtbaarheid aan geven? Vul onderstaand formulier in en wij plaatsen het op de Taskforce D&I website. Op deze manier bieden wij meer publiciteit voor jouw bestaande D&I initiatieven.

Gerelateerde artikelen

Harvard Business Review

3 manieren waarop mannen gendergelijkheid kunnen bevorderen

Mannen willen vaak wel bijdragen aan het bevorderen van gendergelijkheid op de werkvloer, maar er zijn een aantal belangrijke obstakels die ze tegenhouden. Wat kunnen ze doen om dit aan…
Kyndryl
Frontrunner

Diversiteit en Inclusie in de praktijk bij Kyndryl

Kyndryl groeit niet alleen als bedrijf en merk, maar ook op het gebied van D&I. Paul Creemer vertelt waarom het belangrijk is jezelf te kunnen zijn en over de kracht…
Harvard Business Review

Micro-bevestigingen tegen micro-agressie

Werknemers die tot een minderheid behoren, hebben vaak te maken met micro-agressies op de werkvloer. Deze subtiele negatieve acties hebben effect op iemands prestaties en welzijn. Onderzoekers hebben een tegengif…