Forbes

Hoe ga je respectvol om met culturele vieringen in 2024?

In 2024 zijn er ruim 150 verschillende culturele vieringen. Hoewel organisaties vaak de tradities van de dominante cultuur erkennen, wordt er over het algemeen minder aandacht besteed aan de feestdagen en vieringen van historisch gemarginaliseerde groepen.

Vrijwillige deelname

Bedrijven kunnen vieringen inclusiever maken door duidelijk te maken dat deelname aan feesten optioneel is en vrijwillig. Het is essentieel om duidelijk te maken dat een feest een vakantie- of jaarafsluiting is, zonder de nadruk te leggen op een specifieke religieuze feestdag. Het aanbieden van vrije dagen gedurende het jaar kan ook bijdragen aan het empoweren van werknemers om tijd vrij te nemen wanneer dat voor hen zinvol is.

Respectvolle nieuwsgierigheid

Om een goede bondgenoot te zijn, moet je jezelf verdiepen in de betekenis en geschiedenis achter bepaalde vieringen. Vraag hierbij ook informatie aan vrienden of collega’s die hier meer van weten, of behoren tot deze cultuur en ga hier op een respectvolle manier mee om.

Als je een andere culturele viering eert of viert, hoeft dit je overtuigingen niet te veranderen. Het gaat om het respectvol waarderen van de verschillende overtuigingen van anderen.

Vermijd toe-eigening, maar ga voor waardering

Bij deelname aan culturele vieringen van anderen is het belangrijk om waardering te tonen in plaats van een viering toe te eigenen. Voorkom ook dat je stereotypen versterkt en dat je het gebruik van heilige symbolen vermijdt als je niet over de juiste context of toestemming beschikt.

Als je voor traditionele artikelen en kleding gaat voor tijdens deze vieringen, zorg dan ook dat het afkomstig is van een authentieke bron en ga niet voor een geïmiteerd product.

Kortom, om het hele jaar een bondgenoot te zijn, moet je je verdiepen in de cultuur. Wees op een respectvolle manier nieuwsgierig, bevorder inclusiviteit en voorkom toe-eigening van een culturele viering.

Over het artikel

‘How To Respectfully Celebrate Cultural Observances In 2024’ is een artikel uit Forbes, geschreven door Julie Kratz.

Gerelateerde artikelen

Online Payment Platform

Hoe veranker je diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie?

Veel organisaties hebben diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel staan. Er zijn alleen maar weinig bedrijven waarbij het lukt om deze thema’s echt te embedden in hun bedrijfscultuur. Om…
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Hoe creëer je een familievriendelijke bedrijfscultuur?

Hoe kan de overwegend mannelijke en witte digitale sector diverser en inclusiever worden? In dit artikel: het creëren van een familievriendelijke bedrijfscultuur. Succesvolle techbedrijven delen praktische tips en best practices.
Taskforce Diversiteit & Inclusie

Werkgroepbijeenkomst #3: Inclusief leiderschap

Een authentieke en inclusieve leider zijn- waarom is dat nodig en wat betekent het precies? Dat vertellen Bas van der Veldt en Caroline Glasbergen.